vineri, 18 decembrie 2015

Cheia succesului in viata

Cheia succesului este de a avea o personalitate devianta.

Absolut toti oamenii care au avut succes mare in orice domeniu au avut personalitati excesive, macinati de obsesii, sociopatie si complexe.

A fi sociopat este principala caracteristica de personalitate pe care trebuie sa o aiba un manager de succes.

Sociopatie = "tulburare de comportament având drept cauză defectele educației într-un mediu social nefavorabil"

A fost ros de invidie cand era mic vazand vecinii cum se scaldau in lux si el nu avea mancare pe masa?
A fost genul de programator tocilar la care nu se uitau fetele si de care se luau baietii? (Bill Gates)
Au divortat parintii deci are probleme de atasament fata de oameni, frica de apropiere?

Toate aceste exemple de situatii ii fac pe oamenii aceia sa acumuleze frustrari imense care le permit apoi sa isi canalizeze energiile intr-o directie foarte precisa, energii cu nivele mult mai ridicate decat ale celorlalti.

Nivele de energie atat de ridicate incat cand ultimul om pleaca de la serviciu la ora 20:00, el/ea mai ramane pana la 22:00 sa termine ceva.

Genul acesta de chinuire interioara este indispensabila oamenilor de succes.

De asemenea, empatia este dusmanul numarul unu al succesului. In momentul in care, chiar si pentru o scurta fractiune de secunda, ti-a trecut prin minte suferinta pe care o vei pricinui la milioane de oameni, sa zicem, prin marirea dobanzilor la credite si scaderea dobanzilor la depozite pentru a atinge tinta neverosimila de profit, atunci esti mancat. In momentul in care ai constientizat suferinta deja iti va fi mai dificil sa iei decizia potrivita.

In momentul in care te-ai imprietenit cu un subaltern iti va fi mai greu sa il dai afara cand nu va mai performa ca inainte pentru ca i-a nascut sotia si nu mai doarme la fel de bine noptile.

Esenta succesului este sa fii un om mizerabil pe interior, un om de care celorlalti le este scarba.

Un om echilibrat, care isi intelege complexele si stie sa le gestioneze, care a trecut peste frustrarile tineretii va avea dificultati in a concura cu astfel de oameni sociopati pentru ca simplul fapt de a fi echilibrat aduce cu sine niste limite peste care nu vrea/poate trece.

Moralitatea, de exemplu. Acest mic/mare inconvenient. Binele.

Unii se impiedica de el, il cauta, il doresc. Ceilalti nu numai ca nu il observa dar nici nu il cunosc, nu il inteleg.

Succesul este o problematica dificila si contraintuitiva. Pentru a avea succes trebuie sa fii un om incomplet, un om chinuit...

Niciun comentariu: