vineri, 11 decembrie 2015

Cum i-a protejat Basescu pe Elena Udrea si Dan Andronic

Am gasit explicatia distantelor de timp nepermis de lungi dintre momentul in care serviciile secrete au aflat de savarsirea unei fapte penale (ex. cazul cu retrocedarea lui Truica, problemele Elenei Udrea, etc.) si momentul in care transmit informatiile la procuratura.

In legea de functionare a SRI-ului la articolul 11 spune asa:

"În cazul în care din verificările şi activităţile specifice prevăzute la art. 9 şi 10 rezultă date şi informaţii care indică pregătirea sau săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, acestea sunt transmise organelor de urmărire penală în condiţiile prevăzute de art. 61 din Codul de procedură penală"

Ce spune art. 61 din Codul de procedura penala?
"(4) Actele încheiate împreună cu mijloacele materiale de probă se înaintează, de îndată, organelor de urmărire penală."

:)

Asta este cheia tuturor problemelor.

Asa a putut Basescu sa o protejeze pe Elena Udrea de dosare, sa il apere pe Dan Andronic in schimbul cedarii Evenimentului zilei si naiba mai stie cate alte lucruri.

SRI-ul trebuie sa predea DE INDATA actele si mijloacele de proba organelor de urmarire penala.

Hai nu zau? De indata? Cred ca nici daca as incerca nu as gasi un termen mai vag decat "de indata"....
Practic serviciile secrete nu au un termen legal care sa ii oblige sa predea informatiile procuraturii. Au tinut baietii informatiile la sertar ani de zile... Nici nu se poate spune ca au incalcat legea pentru ca pana la urma au predat informatiile....atata doar ca au facut-o cand s-a schimbat presedintele tarii.......

La fel o sa faca si Iohannis si orice alt presedinte pana nu se schimba legea de functionare a SRI pentru a stabili un termen fix, obligatoriu!

Niciun comentariu: