vineri, 18 decembrie 2015

De ce nu este Romania competitiva?

De ce nu este Romania competitiva pe piata europeana, globala?

Pentru ca romanilor le este frica de competitie, nu au o mentalitate deschisa spre dezvoltare.

Cand romanii au de-a face cu cineva mai bun decat ei primul gand care le vine nu este cum sa faca sa se imbunatateasca pe ei ci cum sa il elimine pe adversar.

Daca nu reusesc sa il convinga sa renunte atunci cauta sa corupa pe cine trebuie astfel incat competitia sa fie dezechilibrata in favoarea lor.

Nu spun ca nu este o strategie eficienta dar romanii recurg mult prea usor la ea si cum tot castiga, pe plan local, au impresia ca sunt cei mai buni...dar nu inteleg ca prin insasi abordarea lor isi limiteaza perspectivele de dezvoltare si pe plan global nu fac fata competitiei. Nu inteleg si nu-i intereseaza, ca pe plan local sunt zmei...

Romanii sunt obisnuiti cu monopolul. Ce sa se mai chinuie sa concureze intre ei? Se intalnesc, stabilesc de comun acord preturile si merg linistiti in concediu. Si apoi se mira ca vine americanul pe piata cu preturi infinit mai mici...

Aceasta este o problema structurala care nu poate fi rezolvata decat cu trecerea timpului....generatii vor trebui sa moara pentru a face loc altora cu mentalitati mai sanatoase.

Niciun comentariu: