vineri, 11 decembrie 2015

Dezamagirea numita Basescu

Atat de multa mizerie iese la suprafata de cand nu mai este Basescu la Cotroceni incat e limpede ca ceva a fost in neregula cat timp a fost presedinte.

De ce exista interceptari din 2011 cu Truica si Andronic dar urmarirea penala nu s-a inceput decat acum, in 2015?

De ce toate dosarele Elenei Udrea au stat la sertar si au iesit la iveala doar dupa ce a venit Iohannis?

De ce de cand nu mai este presedinte Basescu a atacat justitia, i-a aparat pe Ponta, Udrea si altii?

Hai sa va zic doar o ipoteza, o presupunere:

Basescu a stiut ce faceau Truica, Andronic si restul pentru ca a citit interceptarile dar cumva a oprit informatia sa mearga mai departe si apoi a folosit-o pentru a prelua controlul Evenimentului Zilei cu ajutorul Elenei Udrea.

Sa zicem ca asa s-a intamplat. Nu e neaparat rau pentru ca majoritatea presei ii era potrivnica si cat a fost presedinte el a sustinut statul de drept, justitia, avea nevoie si de aliati.

Ce ar insemna insa asta?

Ar insemna ca Basescu a folosit serviciile ca propria jucarie, a adunat informatii despre adversari, i-a santajat, i-a constrans sa faca diverse lucruri.

Daca ar fi urmarit doar interesul national ar fi fost in regula pentru ca, din ce se vede, cam acelasi lucru il face si Iohannis (ma refer la santajarea politicienilor), dar din pacate in acest timp i-a protejat si pe unii mafioti care au facut tot felul de ilegalitati.

Se poate argumenta ca avea nevoie si el de aliati, ca trebuia sa mai inchida ochii pentru a nu ramane izolat pe scena politica, vina lui este ca a facut astfel incat a ajuns in aceasta situatie.

Ce il oprea sa se inconjoare cu oameni integri? A avut sprijinul atator oameni de buna credinta.

Ce a facut el? A sustinut-o pe Udrea....si implicit toata mafia din spatele ei.

.....si acum vine si ataca justitia........

Cu ceva timp in urma ziceam ca imi este scarba de el. Acum vad altfel: imi este mila de Basescu, dar genul de mila pe care o ai fata de un narcoman.

Este vina lui ca a ajuns in aceasta situatie. Singur si-a batut joc de el si de credibilitatea pe care o mai avea.

Niciun comentariu: