marți, 22 decembrie 2015

E nevoie de reforme in Romania

Se sperie oamenii cand citesc declaratia ministrului Justitiei din care reiese ca este posibil sa nu ii prelungeasca mandatul lui Kovesi la DNA.

...Pe mine unul ma deranjeaza cand vad stirile cu statistici despre Romania. Invariabil, suntem pe ultimele locuri in Europa, suntem in scadere, nu avem perspective bune, etc.

Justitia nu are cum sa rezolve aceste probleme. Din contra, le adanceste pentru ca timp de 26 de ani hotii au acumulat prea multa putere politica si pentru a scapa de puscarie saboteaza orice. Vom continua la infinit asa pentru ca mizeria umana este infinita. Oricum Romania, daca e sa fim cinstiti cu noi insine, este la pamant. Acum cateva luni tremuram toti ca o sa dezincrimineze conflictul de interese sau alte traznai din acestea care sa puna la pamant justitia.

Credeti ca s-a schimbat ceva fundamental de atunci de cand a plecat Ponta? Suntem prizonieri.

Trebuie incercata pana la urma si calea aleasa de Iohannis, poate avem mai mult noroc. Un om (Kovesi) nu poate fi atat de important incat sa depinda de el o institutie, un parcurs, o tara.

Singurul motiv de speranta este ca, pana la urma, capul lui Iohannis este in joc. El a ales sa mergem pe acest drum: consens national care seamana mai mult a dictatura decat democratie.

Daca a avut mana buna, castigam toti. Daca nu, noi poporul, tot aici vom fi. Iohannis in schimb nu va avea capacitatea lui Assad de a se tine de scaun, pentru ca, in caz de esec, cu el de gat o sa mor!!!

Niciun comentariu: