duminică, 10 ianuarie 2016

Ce este corectitudinea politica?

O sa dau un exemplu ipotetic pentru a ilustra ideea.

Sa zicem ca mai multi oameni participa la o competitie la care poate castiga o singura persoana. La final, castigatorul doreste si el sa se bucure public de victorie (ca la Formula 1, de exemplu) dar aici intervine o problema. Sufletelul celor care au pierdut va suferi vazand asa ceva asa ca cel care a castigat va fi incurajat sa se abtina, pentru ca nu e frumos.....

Asta este corectitudinea politica. Un set intreg de strategii insidioase care urmaresc treptat sa inverseze valorile, sa-i deposedeze de putere pe cei care au obtinut-o prin munca cinstita sau merit.

Din acest punct de vedere este asemanator cu comunismul. Cum analfabetii si cei cu patru clase nu ar fi avut niciodata acces la putere au scornit un sistem prin care au uzurpat puterea in stat si apoi au condus tarile respective cu mana de fier.

Asta urmareste si corectitudinea politica, numai ca intr-un mod mai perfid decat comunismul.

"Sigur, dragul meu, ai castigat, dar nu putem sa iti lasam tie toata gloria, ca doar si noi vrem sa avem parte de ea, chiar daca poate nu suntem la fel de buni ca tine".

O astfel de strategie prinde foarte bine pentru ca intr-o competitie de 20 de oameni in care doar unul castiga, celorlalti 19 sigur nu le-ar displacea sa strice un pic din bucuria invingatorului asa ca s-ar putea coaliza foarte usor.

Un alt exemplu de corectitudine politica este feminismul: "Nu conteaza daca suntem sau nu vrednice pentru functia respectiva, suntem femei si avem dreptul sa fim respectate pentru ca atatea sute de ani porcii de barbati ne-au discriminat". Pentru femeile cu capul pe umeri un astfel de discurs este perceput exact cum este: o gluma. Pentru cele care insa nu se pot ridica prin propria valoare, feminismul este singura sansa prin care pot spera ca vor ajunge vreodata in fata.

Cat de absurda sa fii tu, politie germana, sa ascunzi violurile din noaptea de revelion pentru ca au fost facute de refugiati si a face public asa ceva nu este corect politic?...

Corectitudinea politica este un pericol pentru societatea in care traim, poate chiar mai mare decat comunismul pentru ca este mult mai insidios decat acesta. Trebuie sa avem grija noi romanii ca inca nu ne-a infestat cum s-a intamplat in vest.

Niciun comentariu: