marți, 26 ianuarie 2016

Cum functioneaza succesul?

Cum functioneaza succesul?

Totul tine de perceptia celor cu care interactionezi, de emotiile si visceralul oamenilor pentru ca e clar ca in ce tine de mase despre ratiune nu prea poate fi vorba...iar ca sa ai succes trebuie sa ai trecere la mase.

Daca o spune Pascal, lumea este data pe spate de cat de profund a putut fi acel om. Daca o spune Liiceanu sau Plesu citandu-l pe Pascal, la fel, oamenii, mai putini ce-i drept, cugeta la profunzimea gandului.

http://epochtimes-romania.com/video/de-ce-are-nevoie-omul-sa-isi-cunosca-visceralitatea-existentei-plesu-ca-sa-nu-mori-bou---1267

Daca o zice in schimb Marius Ogrean pe blog sau pe Facebook, oamenii se uita chioras: "Cine-i pulica asta? Ce e cu figurile astea pe capul lui?"

http://www.mariusogrean.ro/2016/01/despre-idei-grele.html

Tot ce trebuie sa faci este sa spargi bariera aceasta de perceptie. Cand ajungi dincolo de ea, nu mai conteaza ce faci, oamenii oricum o sa se uite altfel la tine. Atat de diferit incat pana la urma Donald Trump avea dreptate: ar putea merge in strada sa impuste niste oameni si votantii lui tot l-ar sustine in continuare.

Asta pe de-o parte. Mai este un alt aspect.

Oamenii vor nou, vor original. Nu conteaza ca gandul e al tau, daca l-a spus vreun filosof acum cateva sute de ani nu mai are nicio valoare. In primul rand nu te asculta pentru ca lucrurile sunt asa cum am scris mai sus. Apoi nu te asculta pentru ca, fiindu-le frica sa isi recunoasca anumite limitari, oamenii prefera sa inventeze scenarii de genul: "Eeehhh....Nu sunt ideile tale. Ai citit tu pe cineva si acum vii sa ne dai noua lectii"...

Niciun comentariu: