luni, 18 ianuarie 2016

Basescu, un presedinte rau pentru Romania

Impresia mea acum, dupa un an si ceva, este ca Basescu a fost un presedinte rau pentru Romania.

L-a protejat timp de 10 ani pe Iliescu de raspunderea penala pentru mineriade. Cum a ajuns Iohannis la Cotroceni, cum i-a facut procuratura dosar de crime impotriva umanitatii lui Iliescu.

A sustinut toata mafia din jurul Elenei Udrea, Ioan Oltean si a altor pedelisti. In timp ce printul Paul si cu altii faceau fraude la ANRP Basescu ii boteza copilul.

A mentinut intr-un mod sau altul mafia pesedista reprezentata de Ilie Sarbu, Victor Ponta si altii la butoane.

Lumea spune ca o mare realizare a lui este izolarea justitiei de politic care i-a permis acesteia sa dobandeasca independenta.

Nu este chiar asa. A facut trocul cu Ponta prin care PSD-ului i-a dat Parchetul General (pentru a-l putea apara in continuare pe Iliescu), Basescu a luat DIICOT-ul (prin Alina Bica, pentru a continua fraudele la ANRP) si DNA-ul l-a lasat aliatilor.

In Republica Moldova l-a sprijinit pe mafiotul Filat in timp ce PSD-ul ii oferea prin Ponta si Nitu sprijin lui Plahotniuc.

Ce a facut de fapt bine, pana la urma, Basescu, in mandatele lui de presedinte?

Fara interesul americanilor in regiune nu am fi avut scutul anti racheta de la Deveselu. Fara presiunea de la acestia si de la Comisia Europeana prin MCV nu am fi avut o justitie care sa inceapa sa functioneze.

Atat de machiavelic a fost Basescu incat se pare ca in orice a fost implicat a incercat sa obtina avantaje pentru el personal si pentru ai lui.

A mers atat de departe incat sa ceara sa se opreasca interceptarea lui Dan Andronic?

Ce a mai ramas din imaginea lui Basescu in afara de realitatea de mafiot?

De ce il mai sustin oamenii?

Pentru un ochi avizat se vede ca sub Iohannis se intampla tot felul de schimbari in bine: PSD-ul scapa tot mai mult de influenta nefasta a mafiei din spatele lui Iliescu, se lucreaza diplomatic pentru sustinerea reala a Republicii Moldova pentru a pastra parcursul european, a venit un guvern care chiar daca nu va face mare lucru intr-un an macar nu va mai avea apetitul spre coruptie si parvenire al Guvernului Ponta si va organiza corect alegerile, s-au schimbat legile electorale pentru a incerca sa scapam de dependenta partidelor de banii mafiotilor si s-a permis infiintarea unui partid cu doar trei fondatori, s-a adoptat votul prin corespondenta si altele.

De ce il mai sustin oamenii pe Basescu? De ce nu il lasa sa isi vada de actualele si sper viitoarele dosare in instanta?

Niciun comentariu: