vineri, 22 ianuarie 2016

Despre Basescu si mafiotii din Moldova

Oamenii il ataca in mod gresit pe Iohannis pentru situatia din Republica Moldova. Iohannis este de fapt eroul pentru ca el este singurul care si-a asumat in mod real sa ajute Moldova.

Ce s-a intamplat acolo?

Cat timp a fost presedinte mafiotul de Basescu l-a sprijinit pe mafiotul de Filat astfel ca acesta din urma a ajuns prim ministru. Cealalta tabara, reprezentata de mafiotul Ponta l-a sustinut pe mafiotul Plahotniuc, l-a protejat de eventuale dosare in justitia romaneasca.

Cei patru mafioti si-au impartit practic Republica Moldova ca si cum si-ar fi impartit parcela din spatele casei... "Partea aia o iei tu, de aici incolo este a mea".

Au tinut tara aia prizoniera unor mafii care au pradat-o atat de rau incat au culminat cu furtul unui miliard de dolari din banci. Si-au batut joc de tara lor. Mafiotii din Moldova aveau puterea absoluta iar Basescu si cu Ponta primeau diverse beneficii. Si-au folosit practic puterea in scopuri personale.

Iohannis este cel care, venind la Cotroceni, si-a asumat rezolvarea situatiei. Avand in vedere ca Filat era premier, cel mai probabil planul era sa il scoata din joc pe Plahotniuc deschizandu-i dosare penale in Romania, pentru ca se pare ca ar avea destule probleme.

Afland de acest plan, Plahotniuc a ripostat in singurul mod in care a putut: a dat jos guvernul Filat. Apoi l-a arestat pe acesta pentru magarii pe care le-a facut, zadarnicind astfel planul lui Iohannis.

Acum a ramas singur, cel mai mare mafiot din tara. Lupta se duce in continuare. Nominalizarea lui Sturza a fost un semn ca se doreste aducerea in joc a unui om puternic, bogat, care sa rivalizeze in influenta si putere cu Plahotniuc.

Doar un om bogat poate sa il infrunte pe acesta si se pare ca se lucreaza in aceasta directie. Apoi mai este Maia Sandu care are o imagine publica buna. Intr-o eventuala echipa cu Sturza ar putea face treaba buna.

Deci doar acum, sub presedintia lui Iohannis se incearca ajutarea cu adevarat a Republicii Moldova sa scape de mafie si coruptie.

Din aceasta cauza si-a activat Putin agitatorii pentru ca stie ca altfel Iohannis o sa curete mizeria din politica de peste Prut.

De aceea nu trebuie sa se organizeze alegeri anticipate. Plahotniuc pana la urma este doar un om. O data scos din joc partidele pro-europene pot sa guverneze tara. Din aproape in aproape, se va primeni si clasa politica de peste Prut. Solutia nu este sa ii aduca pe pro-rusi la putere. Moldovenii trebuie sa mai aiba rabdare.

Acesta este motivul pentru care a si fost atat de disperat Plahotniuc sa ajunga premier. Cum ar fi aratat justitia din Romania deschizand dosar penal unui prim ministru al unei tari?

Cam penibil.

Acum insa ca s-a evitat acest scenariu, se lucreaza in continuare la diminuarea puterii lui Plahotniuc pentru a-l putea scoate din joc fara sa destabilizeze toata tara.

Niciun comentariu: