sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Despre argumentul cu generalizarea

Am observat ca atunci cand vorbesc despre comportamentul femeilor invariabil unii ma acuza ca generalizez. "Ok, Marius, daca tu crezi ca toate femeile sunt la fel, e treaba ta."

Ar cam trebui clarificata aceasta situatie.

Ce spun eu se aplica femelei de Homo Sapiens.

Ca sa intelegeti de ce este absurd argumentul lor, imaginati-va ca eu as vorbi despre paianjeni si as spune ca femela dupa actul de reproducere il mananca pe mascul si atunci ar interveni cineva sa ma acuze ca sunt sexist.

Nu, dragii mei. Pur si simplu asa se comporta femela paianjen. E un fapt obiectiv.

La fel si la femela de Homo Sapiens. Exista un comportament de baza pe care orice femeie il are in ea pentru ca in sute de mii de ani de evolutie asa s-a intamplat sa fie, in competitia dura a naturii.

Orice femeie care nu primeste nicio educatie, de nicio forma va adopta un astfel de comportament, pe care il puteti vedea descris in multe dintre postarile mele anterioare.

Diferenta survine in momentul in care femeia a avut parte de o educatie buna in familie, in mediul social in care a crescut, daca a reusit sa internalizeze valorile omului modern, daca a citit lucruri, daca a invatat bine din experientele negative avute, daca a cautat sa se imbunatateasca pe sine.

O astfel de femeie sigur ca este o bijuterie.

Dar la fel de bine sunt multe altele care nu au prea avut grija sa se ingrijeasca de conditia lor umana si atunci adopta in majoritatea cazurilor comportamentul care le vine instinctual.

Asta este. Nu mai tot bagati placa cu "nu mai generaliza". Este un argument fara sens.

Niciun comentariu: