marți, 22 martie 2016

SRI, o adunatura de mizerii umane

Sa va dau niste exemple pentru a intelege de ce e asa.

1. Cum a ajuns Iohannis presedinte? S-a vazut ca ulterior alegerii in functie a primit decizia definitiva in justitie prin care i s-a confiscat casa din centrul Sibiului pentru ca a fost obtinuta prin fals. Singurul motiv pentru care nu s-a inceput urmarirea penala pentru fals si uz de fals este ca are imunitate fiind presedintele tarii.

Normal ca l-au ales pe Iohannis candidat. Era un om care avea aceasta problema presanta. S-au oferit sa il ajute sa scape de ea si in schimb el trebuia sa fie "mai ingaduitor" cu ei. Vrea un al doilea mandat ca sa mai aiba imunitate vreo 5 ani, poate prinde prescriptia dosarului de uz de fals? Atunci ar trebui sa fie "mai intelegator" cu baietii.

2. Daca mai tineti minte bine, referendumul din 2012 nu a fost organizat de PSD ci de o entitate numita USL din care facea parte si PNL. Naiba stie cum se face ca atunci cand vine momentul sa se faca puscarie pentru fraudarea referendumului doar saracul Liviu Dragnea este pus la inaintare. Ce se intampla cu contrapartita de la PNL? Ce sa se intample? Eduard Hellvig a fost pus seful SRI.

Rolul sefului SRI este de a reprezenta societatea civila (de aceea nu este ofiter de specialitate) si de a supraveghea activitatea serviciului. In momentul in care l-au pus pe Hellvig presedinte, s-au asigurat ca nu le creeaza nimeni probleme. Cum sa miste ceva in front Hellvig cand el este la fel de vinovat ca si Liviu Dragnea pentru fraudarea referendumului din 2012? O sa taca chitic, o sa faca tot ce ii spun baietii si uite asa SRI-ul scapa de raspunderea in fata societatii.

3. Ce s-a intamplat cand Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional un articol din codul penal si in consecinta interzicea SRI-ului sa mai faca interceptari in dosarele din justitie mai putin cele care tin de siguranta nationala, ramanand astfel fara o sursa importanta de informatii?

Si-au activat jurnalistii obedienti si au lansat o campanie de presa virulenta impotriva CCR, impotriva lui Daniel Morar, au facut o isterie generalizata de parea ca acum se va sfarsi cu justitia din Romania.

Ca fapt divers, respectivii "jurnalisti" sunt de doua feluri: sau sunt pur si simplu ofiteri SRI acoperiti sau sunt niste nulitati morale care fac tot ce le spun baietii din servicii, nu cumva sa piarda niste surse si sa nu mai aiba ce sa scrie.

4. Gabriel Oprea. A facut toate mizeriile posibile: a omorat un politist din cauza abuzurilor cu coloanele oficiale, s-a folosit de fondurile institutiilor pentru a isi lua masina, jacuzzi si alte beneficii, a infiintat o asa zisa "academie" de studii despre intelligence prin care dadea rente la unii si la altii, inclusiv unor baieti destepti din servicii.

Atatia ani de zile a facut ilegalitati peste ilegalitati, SRI-ul i-a tinut spatele. Era doar omul ideal: perfect santajabil si dispus intotdeauna sa faca ce i se spune. Cand nu a mai raspuns la comenzi i-au facut dosare penale....pai doar nu se poate asa ceva...sa nu mai raspunda la comenzi...

.......

Am dat doar patru exemple pentru a ilustra mizeria din serviciul nostru drag de informatii. Dupa cum puteti vedea, se observa foarte bine un modus operandi: santajul. Nu se complica ei cu patriotism, cu incredere, cu relatii superior-subordonat pentru ca oamenii au prostul obicei sa se mai razgandeasca si lor nu le convine asta. Ei au nevoie sa ii aiba la mana pe toti astfel incat sa respecte pana in panzele albe ordinele primite altfel sunt maziliti.

Asa lucreaza serviciile noastre. E bine? E rau?

Normal ca e rau. De ce dracului mai avem legi daca ei sunt complet in afara lor, fac orice ii taie capul si nu raspund in fata nimanui?

Daca va ganditi ca sunt incorect cu institutia pentru ca faptul ca o mana de oameni sunt asa nu inseamna ca toti fac la fel va inselati. In primul rand, cei de jos sunt obligati sa respecte ordinul superiorilor asa ca daca sefii le cer sa faca prostii, ei nu au cum sa se impotriveasca pentru ca este un regim de tip militar. Apoi, daca superiorii fac asa, de ce credeti ca subordonatii nu ar face si ei la fel? Corb la corb nu scoate ochii.

O rusine!!!

Niciun comentariu: