luni, 11 aprilie 2016

Despre DNA, SRI si Ludovic Orban


Sa ne gandim putin la urmatorul scenariu:

Sa presupunem prin absurd ca un oarecare Ludovic Orban il suna pe un om de afaceri sa ii ceara 50.000 de euro pentru a-si promova campania. Este in mod evident un scenariu de fictiune, caci asa ceva nu s-ar putea intampla in acest univers.... (astazi l-au pus sub control judiciar :) )

Acesta din urma se duce la DNA, depune un denunt. DNA, folosind serviciul tehnic il intercepteaza pe Orban in timp ce discuta cu afaceristul la telefon si aduna la dosar interceptari care demonstreaza fara dubiu ca politicianul se foloseste de calitatea sa de vicepresedinte de partid pentru a obtine foloase necuvenite.

Se pune urmatoarea intrebare: unde este SRI-ul in toata aceasta schema?

Va spun eu. Nicaieri. Cum DNA-ul si-a facut singur interceptarea SRI-ul nu mai poate intra pe fir ca sa obtina "de-a moaca" tot felul de informatii pe care sa le foloseasca apoi sa-i santajeze pe unii si pe altii.

Este evident un lucru bun. Pe de alta parte, ne dorim noi, cetatenii, ca SRI-ul sa fi obtinut suficiente informatii pentru a-l putea santaja pe Voiculescu sau pe Ghita sau pe Oprea pentru ca acesti oameni nu aveau nicio limita.

Deci sunt si parti bune, si parti mai putin bune. Per total insa eu zic ca iesim castigati. Oameni cu puterea lui Voiculescu, Ghita, Oprea nu vor mai aparea prea curand in Romania deci nu va mai fi cazul ca serviciile sa trebuiasca sa se lupte cu ei. Oricum, si asa au luptat fara prea mult entuziasm. Pe Oprea, de exemplu, l-au tinut in brate pana in ultimul moment.

Serviciile secrete trebuie sa se ocupe cu siguranta nationala. Daca fac si putina justitie, si putina politica, si putina guvernare atunci pentru ce mai avem celelalte institutii?

Niciun comentariu: