luni, 25 aprilie 2016

Raul pentru PSD e bine pentru noi

Asa de mult m-am enervat vineri cand am vazut ca Dragnea a luat cu suspendare incat m-am hotarat sa ma duc sa depun la parchet o cerere de dizolvare a PSD-ului conform legii partidelor.

Sambata m-am documentat. Am citit legea, am facut un document de vreo 3 pagini cu argumentatia, am aflat ca trebuie depusa la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (conform legii). Sambata seara, daca tot mergeam in oras, m-am oprit pe la Universitate mai intai unde este sediul Parchetului sa vad care este orarul de functionare (ca pe website nu scrie...). Am vazut ca au program cu publicul martea si joia, de la ora 9 dimineata.

Bun. Si apoi am inceput sa analizez...daca tot aveam timp.

Daca tot riscam sa imi pun ditamai mafia in cap, voiam sa fiu sigur ca macar va iesi ceva util din acest demers. Realitatea din pacate este ca o astfel de cerere nu prea este in regula.

1. Nu se poate ca justitia sa dea directia unei societati. Sigur, avem legea partidelor, avem o multime de legi dar stim foarte bine ca multe dintre ele la noi nu se aplica si asta pentru ca asa sunt romanii, asa sunt educati, asa sunt obisnuiti de generatii, sa o ocoleasca. Justitia nu se poate pune de-a curmezisul acestei vointe populare. Din moment ce o multime de oameni continua sa voteze cu PSD inseamna ca asta vor pana la urma...

Daca justitia ar da o sentinta de dizolvare a PSD-ului se va infiinta alt partid care va adopta acelasi fel de discurs public si ne vom intoarce de unde am plecat.

2. Puterea mafiotilor din PSD nu vine din apartenenta lor la partid. Ei detin "hard power" prin tonele de bani pe care i-au furat de la stat, prin relatiile pe care le au intre ei in cadrul grupului infractional organizat despre care vorbea Victor Paul Dobre prin 2012.

Daca justitia ar dizolva PSD-ul acesti mafioti s-ar regrupa foarte usor in alt partid. Ba chiar le-ar conveni asa ceva pentru ca s-ar preface peste noapte in niste sfinti. Oamenii stiu despre pesedisti ca sunt mafioti si ii accepta ca atare. Daca ar veni unul dintre ei din partea altui partid romanii nu ar sti de unde sa-i ia si ar putea obtine poate si mai multe voturi. Ne-ar mai trebui inca o multime de ani pana s-ar prinde si poporul ca partidul ala ii minte, le fura banii si ii tine in subdezvoltare.

.....

Asa ca ce sens are un astfel de demers? Justitia s-ar expune atacurilor mafiotilor cum ca vrea sa le interzica dreptul de a participa la viata politica. S-ar face poate mai mult rau decat bine.

Asa, cu Dragnea ditamai condamnatul la inchisoare cu suspendare in fruntea partidului lucrurile sunt limpezi, cine mai avea inca dubii despre natura mafiota a PSD-ului acum are posibilitatea sa se convinga.

Singura cale prin care putem scapa de ei este pe cale democratica. In momentul in care poporul va intelege cat rau face PSD-ul si nu ii va mai vota atunci partidul va suferi mult mai mult decat daca pierde un lider in puscarie sau daca isi schimba numele.

De aceea, imi revizuiesc un pic spusele anterioare. Este un lucru bun ca Dragnea a primit cu suspendare. Este un rau mai mare pentru PSD decat daca ar fi fost condamnat cu executare. Cu cat mai mult rau pentru PSD, cu atat mai bine ;)

Niciun comentariu: