duminică, 10 iulie 2016

Tot despre tabu-ul numit sex

Alte ipoteze care ar putea explica de ce sexul este tabu in societatea noastra, pe langa cea cu mentinerea cresterii populatiei la nivele de echilibru.

Sa zicem ca in lupta pentru putere intre un Papa si un opozant acesta din urma s-a folosit de o femeie de care era indragostit Papa pentru a il destabiliza. Poate ca ea nu il iubea ci iubea pe altul. Indiferent de motiv, nu ar fi nemaivazut ca Papa, nebun de gelozie/ura/durere sa ia o astfel de decizie de a transforma sexul in ceva murdar pe ideea ca daca el nu o poate avea atunci nimeni sa nu o aiba.....

Sau sa presupunem ca a fost o epidemie de sifilis care a scapat de sub control si atunci au fost nevoiti sa ia astfel de masuri pentru a mentine boala sub control.

Sau o combinatie intre toate trei (controlul populatiei, gelozie, epidemii).

Oricum ar fi, e clar ca ceva s-a intamplat in Europa in acea perioada.

Ganditi-va la vechii greci care nu aveau nicio problema cu orgiile, cu homosexualitatea, era chiar un lucru bun ca soldatii sa fie homosexuali pentru ca s-ar fi sustinut mai mult in lupta.

Apoi templele din Asia in care sunt zei care fac sex.

Musulmanii permit poligamia.

Numai europenii au fost mai cu mot si au mers pe calea transformarii sexului in ceva murdar.

Si oamenii in prezent inca sunt complet patrunsi de acele decizii luate in cine stie ce context istoric obscur.

Si....ca prostii, se mai si scandalizeaza cand vad ca musulmanii si indienii fac multi copii si se sperie ca in curand europenii vor fi o minoritate. Pai cine ii opreste sa faca copii?

Mai putin feminism, mai putine pretentii de inavutire, mai putin egoism si lucrurile ar sta altfel.

Niciun comentariu: