duminică, 17 iulie 2016

Urmatoarea lovitura de stat


Un gand imbucurator si preocupant in acelasi timp: este posibil ca urmatoarea tara in care sa fie o lovitura de stat sa fie Rusia!

Ca sa intelegem ce se intampla in Rusia este suficient sa ne uitam la Venezuela. Principalele venituri ale Venezuelei erau din petrol. In momentul in care pretul petrolului a scazut economia s-a prabusit, nu se mai gaseste mancare in magazine, femeile se bat cu jandarmii la granita cu tarile vecine ca sa fie lasate sa mearga acolo sa cumpere de mancare, este un dezastru.

Tot pe acolo este si Rusia. Sigur, ei mai au si alte ramuri economice: armament, industrie dar si pentru ei principala sursa de venit este vanzarea petrolului si a gazelor. Nu numai ca a scazut pretul acestora dar Rusia este si sub sanctiuni economice din cauza anexarii Crimeei.

Rusia este o bomba cu ceas care sta sa explodeze.

Deznodamantul va veni, mai repede sau mai tarziu si nu va fi placut. Eu cred ca tot ce traim perioada aceasta: intensificarea terorismului, razboi in Siria, refugiati, lovitura de stat in Turcia, toata aceasta instabilitate la nivel global este o consecinta a zvacnirilor disperate ale Rusiei care incearca sa faca ceva ca sa scape de sfarsitul care se apropie inexorabil.

Eu as baga mana in foc ca atentatele din Franta din ultimul timp sunt o forma de presiune a Rusiei prin care aceasta incearca sa destabilizeze tarile din UE pentru a le aduce in situatia de a nu mai sustine sanctiunile economice impotriva sa.

Traim vremuri tulburi.

Niciun comentariu: