sâmbătă, 6 august 2016

Despre perfidia corectitudinii politice


Cum functioneaza corectitudinea politica si de ce nu se prind oamenii cat de odioasa si periculoasa este?

Oamenii nu se prind pentru ca este o strategie perfida in mai multe etape:

1. Mai intai introducem in spatiul public un discurs al tolerantei. "De ce vorbesti de rau acea categorie de oameni? Fii tolerant ca si ei au dreptul sa traiasca pe pamantul asta." Este un discurs de bun simt, nu? Nimeni nu are nicio problema cu asta, toata lumea este de acord.

Si se tot impinge in fata aceasta abordare pana cand oamenii sunt gata conditionati sa raspunda la comanda "Fii tolerant".

2. Pasul doi este sa incepi sa extinzi sfera tolerantei. Daca la inceput se vorbea doar despre a tolera si alte culturi, acum incepe sa se vorbeasca si despre tolerarea unor micro grupuri, ajungandu-se la situatii care se apropie tot mai mult de absurd. "Fii tolerant cu porcii, vacile, gainile. Au si ele drepturi. Mai bine fa-te vegan, nu mai chinui saracele animale".

Cum oamenii deja sunt gata montati pe discursul tolerantei vor inghiti si asta gandind ceva in genul "Da, mai, nu e corect sa le omoram pe saracele animale, hai sa imi neg natura de omnivor pentru binele unor fiinte".

3. O data ce s-a ajuns la stadiul asta, incep sa isi arate adevaratele interese pe care le-au urmarit de la inceput. Incep sa apara discursuri de genul: "De ce te comporti recalcitrant cu colegul de serviciu? Si ce daca are un IQ sub genunchiul broastei? Fii tolerant cu el caci si el are dreptul sa castige o paine." Cel cu IQ-ul infim va fi total de acord cu asta, ba mai mult, il va stima pe cel care ii ia apararea, adica omul corect politic, caci altfel va ramane fara loc de munca.

4. Dupa ce s-a depasit aceasta bariera, nu mai exista limite. Corectii politic vor cere beneficii de orice fel in numele tolerantei. Vor vrea cote pentru sexe in guvern (cum s-a facut in Canada). Vor vrea cote la premiile Oscar pentru negri. Vor vrea cote pentru saraci in consiliile de administratie la corporatii.

.......

Si toate astea in numele tolerantei. Cand ajung oamenii de buna credinta sa se prinda de tot acest mecanism perfid lucrurile sunt deja intr-o stare de degradare neasteptat de avansata. Asta se intampla acum in SUA. Alegerile prezidentiale de anul acesta sunt lupta finala. Daca vor castiga corectii politic, adica democratii prin Hillary Clinton va fi un dezastru.

Vom ajunge in situatia in care se va decide cine promoveaza si cine nu, cine are dreptul sa se imbogateasca si cine nu exact ca in comunism. Totul in numele "corectitudinii politice".

Nu va mai fi lupta de clasa conceptul care va anima masele ci toleranta. Atata de toleranti vor fi incat vor distruge tot ce este de valoare.

Un ultim exemplu. Citeam ca criminalul Anders Breivik a dat in judecata statul ca are in celula doar un Playstation 3 in timp ce pe piata exista deja Playstation 4 si a castigat.......

Niciun comentariu: