duminică, 28 august 2016

Toleranta prost inteleasa


De ce este prost inteleasa toleranta cand vine vorba de imigrantii care vin in Europa?

Sa zicem ca vrei sa intri in galeria Steaua. Bun? Te duci la baieti, le ceri sa te lase sa vii si tu la meci acolo in primele randuri, te trec printr-o perioada de proba ca sa te cunoasca mai bine si apoi cand intr-un final te lasa sa vii cu ei la primul meci tu te apuci si strigi: "M..e Steaua! M..e Steaua! Eee! Eee!".......Cam nepotrivit, nu vi se pare?

Sau sa zicem ca vrei sa te angajezi la Microsoft. Te trec aia prin toate interviurile lui peste, dureaza vreo doua vieti jumatate (stiu din experienta) dar intr-un final te angajeaza. Si tu ce faci cand vii la serviciu? Incepi sa te dai mare cu noul tau iPhone (de la Apple, marele rival), le spui ca tehnologiile Microsoft sunt nasoale ca e mult mai fain ecosistemul Apple. Oare cati pureci credeti ca mai face respectivul pe acolo?.....

Si se pot da astfel de exemple cate vreti. Dar nu....cand vine vorba de imigranti, toate aceste lucruri nu mai conteaza pentru ca de fapt.....stiti cum e?......imigrantii ne fac noua o favoare ca vin aici. Milogii de noi ar trebui sa fim recunoscatori ca ne scot din foame si saracie, baiiiiiiiii!..... :)

Care este problema daca le pui niste conditii de bun simt de genul "Daca vrei sa vii la noi atunci ne adopti valorile noastre" ?

Si apoi vine tolerantul si spune: "Dar de ce, Marius? De ce sa nu ii lasi sa isi exprime cultura lor, sa fie liberi sa traiasca cum cred ei de cuviinta?"

Stiti de ce? De aia! Ca asa vreau eu. Nici nu e nevoie de mai multe motive de atat. Asa vrem toti, sa ne pastram valorile. Daca e sa mergem la limita si sa zicem ca la un moment dat se va intampla de vom ajunge sa fim minoritari la noi pe continent atunci vom ajunge in situatia ca si femeile noastre sa trebuiasca sa poarte burqa si burkini si alte prostii. Eu nu vreau asta si nici nu simt nevoia sa ma explic mai mult. Daca vor sa vina incoace sa ne respecte conditiile. "When in Rome"

Niciun comentariu: