sâmbătă, 1 octombrie 2016

De ce va fi tot mai bine in Romania

De ce se schimba Romania in bine?

Politica inseamna, conform definitiei, modul prin care diverse interese interactioneaza in lupta pentru putere. Dupa revolutie puterea a fost acaparata de fosta securitate, o mana de oameni care au preluat controlul asupra fiecarei componente a societatii. Ei si-au impus punctul de vedere si au facut astfel incat sa impinga in prim plan politicieni care sa faca ce vor ei.

De ce realitatea asta nu mai poate rezista? Pentru ca acum exista deja oameni de 40 de ani, directori, antreprenori, oameni care au putere pentru ca au bani multi si pot coagula forte care au si mai multi bani. Acesti oameni isi vor partea lor de putere, vor ca interesele lor sa fie servite si au si puterea financiara sa isi sustina politicienii.

Un exemplu foarte bun este Nicusor Dan. El este sustinut de noii oameni puternici. Donatorii lui nu mai sunt securistii ci oameni care au construit ceva si care au puterea de a isi impune punctul de vedere. Lucrurile se vor schimba dar ceva va ramane la fel: lupta pentru putere va dainui.

A vrea sa se faca lucrurile conform intereselor tale nu este un lucru rau! Asta este esenta politicii, esenta democratiei!

Niciun comentariu: