duminică, 16 octombrie 2016

Despre inteleptii care tac


Asa imi place cat de destepti se simt oamenii cand tac din gura. Daca este un grup de oameni in care se discuta ceva important, in care trebuie luata o decizie serioasa care poate avea consecinte negative asupra imaginii, vai ce le mai place sa nu spuna nimic, sa se ascunda cat de mult ca poate reusesc sa treaca neobservati.

De ce sa se ocupe ei de asta? Ei nu au nevoie sa ia o decizie, altii au. Ei nu simt nicio obligatie, altii incearca sa ii puna in situatii inconfortabile. Nu e responsabilitatea lor.

"Bine, Marius, dar atunci cum ramane cu oamenii intelepti care stiu sa taca atunci cand trebuie si vorbesc doar cand este nevoie?"

Sigur, oamenii intelepti si cu mult exercitiu reusesc la un moment dat sa faca asta, cu atat mai mult cu cat au un interes important in acea situatie.

Restul.......restul sunt atat de intelepti incat tac intotdeauna. Nu zic niciodata nimic, nu fac niciodata nimic. Eventual mai arunca niste critici de pe margine, cu satisfactie diabolica.

De ce sa taci? Toata lumea isi apara imaginea, mai ales ilustrii anonimi pe care nu-i stie nici dracu. De ce tac? "Nu stii niciodata cand poate nu o sa mai fiu anonim si atunci ce o sa zica ceilalti de ce am spus in trecut?"

Stati linistiti, sansele sa iesiti din anonimat sunt zero daca nu faceti niciodata nimic.

Niciun comentariu: