marți, 11 octombrie 2016

Regele Mihai, un ratat ca si tatal sau

Si daca tot am vorbit de zombie.....Hai sa va povestesc un vis de-al meu.

Se facea ca eram in mijlocul unei invazii de zombie. Veneau zombie-ii in valuri, era limpede ca singuri nu le puteam face fata dar in acelasi timp aveam sentimentul ca daca rezistam suficient de mult (ca in jocurile video) am scapa pentru ca ar veni unii sa ne salveze. Trebuia insa neaparat sa aparam baza. Asa ca ce faceau unii barbati?

Se avantau pur si simplu catre zombie, apucau cat de multi puteau, ii impingeau cat mai in spate pentru ca apoi sa fie rapusi si sa se faca o gramada mare de zombie care ii mancau. Isi dadeau viata pentru a oferi timp suplimentar bazei...

Si apoi m-am trezit din vis cu o scarba nemarginita pentru regele Mihai.

Daca va uitati in literatura care studiaza visele, a visa zombie inseamna ca esti pus in fata unei probleme imposibile, inexorabile, pe care nu o poti depasi. Da, comunismul a fost o astfel de situatie. Venea noaptea mintii peste acest popor cu o forta in fata careia nu ne puteam opune.


Cu toate astea, uite ca niste ganduri din mine erau atat de revoltate incat pana si in fata unei invazii de zombie nu se dadeau batute.


Regele Mihai nu numai ca a facut o mare greseala abdicand dar a facut-o in cel mai dizgratios mod: a lasat o tara balta pentru o femeie. Am spus ca o sa il las in pace in preajma mortii Anei de Bourbon (caci atunci am avut visul) si am mai spus ca o sa ii vina randul.

Ei uite ca ma tin de cuvant.

S-a indragostit ca un copil mic si prost la prima vedere de Ana cand a fost in Anglia la acea nunta. Apoi nici nu a mai vrut sa se intoarca in tara iar cand totusi a facut-o, hopaaaaa, Petru Groza nu ii dadea voie sa se insoare cu ea.

Ce credeti ca il mai durea pe el undeva de tara? Oricum "invazia de zombie" era in desfasurare, el probabil considera ca si-a jertfit suficient tineretea pentru tara, ce sens mai avea sa se bata cu un regim sustinut de marele urs?

Nu numai ca a abdicat dar apoi a mai asteptat inca 6 luni pana sa se insoare cu ea, desi o ceruse, pentru a nu se spune ca de aceea a abdicat. Si apoi a si tacut ca un las vreo 42 de ani pana la revolutie. Si apoi a venit ca salvator al tarii. Si acum il pupa unii si altii in fund ca sa prinda poate o parte din averea lui.

Asta este Mihai de Hopantol. Un ratat ca si tatal lui, a lasat balta totul pentru o femeie.

Aici vedeti un document care cum necum a fost gasit in arhive chiar anul acesta.

Niciun comentariu: