marți, 29 noiembrie 2016

Penibilitatea socialismului


Sunt curios care va fi urmatoarea gaselnita a stangii:

Prima a fost faza cu lupta de clasa, cu clasa muncitoare care trebuie sa se revolte impotriva clasei asupritoare....intr-un cuvant: comunismul. Au incercat ei ce au incercat pana au adus societatile in care au operat in pragul distrugerii.

A doua a fost faza cu corectitudinea politica, cu toleranta: oricine trebuie tolerat asa cum este, mai putin cei care se pot descurca singuri. Acestia trebuie ostracizati, trebuie demascati ca fiind niste rasisti, xenofobi, ticalosi care nu merita nimic din partea societatii.... Cei cu toleranta trebuie sa primeasca de fapt... Ce sa primeasca? Socialistii au invatat din greseli. Acum nu le mai confisca total averile cum faceau comunistii, prea bate la ochi... Acum o dau mai subtil, mai perfid: cote. Cote in guvern pentru femei, cote pentru negri la premiile Oscar, "safe spaces" in care toti hipsterii beneficiaza de bani de la ceilalti pentru ca saracii sunt suparati....

Toate aceste strategii sunt deja cam prea vizibile, oamenii incep sa ii vada tot mai mult pe socialisti asa cum sunt: niste mediocri/submediocri porniti pe extras rente de la ceilalti in orice mod posibil.

Sunt curios care va fi urmatoarea mare strategie a stangii, acum ca si corectitudinea politica si-a aratat gaunosenia.

Niciun comentariu: