marți, 1 noiembrie 2016

Romania politica are sperante

Alegerile din SUA de anul acesta sunt o ocazie foarte buna de a ne analiza pe noi, romanii, sa vedem ca nu suntem chiar asa de lipsiti de orizont si speranta precum se plang unii si altii.

Daca va uitati la ce se intampla acolo, veti vedea aceleasi probleme pe care le avem si noi: trafic de influenta, coruptie, nepotism, sistemul politic este unul inchis in care cei initiati au acces la beneficii la care altii nu au, media se ocupa cu orice altceva decat cu jurnalismul, politicienii se folosesc de functiile pe care le detin sau le-au detinut pentru a obtine avantaje politice, economice, etc.

Stiti care este diferenta fundamentala intre noi si ei din punct de vedere politic?

Diferenta o fac cei 42 de ani de comunism si apoi salbatica tranzitie de la comunism la capitalism in care un grup mic de securisti au capturat pur si simplu statul si economia.

Sigur...la noi, in momentul de fata, democratia scartaie bine de tot. Daca nu am avea sprijin de la niste institutii care au printre atributii pastrarea ordinii constitutionale si vegherea la buna functionare a institutiilor statului, daca nu am avea sprijin de la parteneri strategici si aliati lucrurile ar merge muuuuult mai rau.

Avand insa acest sprijin (si este pana la urma tot meritul nostru ca il avem!!!!!) lucrurile stau chiar bine. Daca avem grija cum votam pe 11 decembrie sa punem un parlament reformist care sa sustina un guvern reformist atunci suntem pe calea cea buna....o cale super buna!

Nu e nici pe departe chiar asa de rau in Romania din punct de vedere politic precum se tot plang oamenii. Oamenii se plang din inertie pentru ca dupa revolutie a fost intr-adevar rau. Lucrurile s-au schimbat insa si daca ne uitam, la scara istorica, lucrurile s-au schimbat cu o viteza incredibila. In doar 27 de ani societatea romaneasca a evoluat incredibil de mult.

Mergeti la vot!

Niciun comentariu: