miercuri, 14 decembrie 2016

O explicatie a votului de la parlamentare

Pe langa analiza domnului Lucian Croitoru de aici, am mai putea adauga un lucru:

Singurul partid cu adevarat reformist din ultimii 12 ani a fost PD/PDL. Ei au fost cei care au dus, impreuna cu presedintele Basescu, lupta pentru consolidarea statului de drept in Romania. PNL-ul din start s-a aliat cu PSD, aduceti-va doar aminte de momentul in care Tariceanu a dat afara PDL-ul de la guvernare si apoi si-a terminat mandatul de premier cu un guvern minoritar care era sustinut neoficial de catre PSD.

Problema mare a fost ca PDL-ul s-a erodat foarte mult in urma taierilor de salarii din 2010. Ce traim acum este o consecinta a disparitiei PDL de pe scena politica si a faptului ca in urma fuziunii cu PNL-ul lucrurile inca nu sunt asezate, antireformistii din vechiul PNL inca tin frana, electoratul a vazut asta si atunci nu a fost dispus sa le dea votul. Atunci cand lucrurile se vor clarifica si PNL va deveni un partid reformist (alta optiune oricum nu are) atunci electoratul de dreapta va capata din nou incredere ca cineva lupta pentru ei si ii vor vota.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu mai spune. Singurul partid reformist a fost PDL! Pentru ca tie iti place un tip grobian precum Basescu, tovarasul care a transportat minerii la Bucuresti. daca erai pe acolo, poate ca o luai si tu pe spinare. Asta este insa alta poveste. Dar sa spui ca e singurul, unicul...Mentalitate de bolsevic. Unul din ala care se crede de neilocuit. Atat el cat si persoana pe care pune votul. Ai putea incerca sa scrii la betie. Cu marinarul....In orice caz ai scrie mai bine. Fituica asta a ta, nu merita nicio atentie. Si recunosc ca pentru mine a fost un timp pierdut.

Marius Ogrean spunea...

Ce scrie in postare?
"Singurul partid cu adevarat reformist din ultimii 12 ani". Mai spune-mi tu altul daca mai stii vreunul.

Anonim spunea...

Asta nu este un blog. Este o fituica de propaganda a unui partid. din pacate scrii si prost. Nu esti constient de faptul ca nu te citeste nimeni?

Marius Ogrean spunea...

Daca nu ma citeste nimeni inseamna ca tu nu existi...