marți, 10 ianuarie 2017

Care-i faza cu George Soros?

De unde vine toata isteria cu Soros?

In anii 90, cand Iliescu aducea minerii ca sa inabuseasca protestele anticomuniste, era clar nevoie ca opozitia firava sa fie sustinuta. Asa ca vestul a finantat organizatii gen GDS si alte ONG-uri pentru a avea resurse sa se poata opune neocomunismului care dispunea de toate resursele statului.

George Soros a fost unul dintre vesticii care au finantat nasterea democratiei in Romania. Normal ca Iliescu, Brucan si ceilalti nu au stat cu mainile in san. Au lansat atacuri impotriva opozitiei care era prea vocala pentru gusturile lor demonizandu-l pe Soros. Au tot atacat si au tot atacat si unele lucruri au inceput sa prinda la public. In mentalul colectiv, cel putin al celor mai nationalisti si deci implicit mai batuti in cap a prins ideea ca Soros vrea sa ne vanda la straini.

De aceea a mers asa de usor si anul trecut la parlamentare strategia cu Ciolos fiul nelegitim al lui Soros. Semintele erau puse de mult, vehiculand aceste concepte la televizor tampeniile din capul oamenilor s-au reactivat instantaneu.

Partea neplacuta insa este ca daca Soros acum 20 de ani era "bun", acum nu mai e. Ati auzit poate macar o data de la diversi oameni care se cred destepti si mari cunoscatori ai politicii tampenia urmatoare: "in SUA dreapta lor este cam ca libertarianismul la noi pe cand stanga lor este ca centru dreapta la noi". O fi fost asa poate in anii 90, din pacate lucrurile s-au mai schimbat si acum stanga la ei este.....ghiciti ce?.......stanga. Stanga pura si dura, poate chiar extrema stanga pe alocuri.

Asa ca toata floarea cea vestita a elitei din Romania ii apara pe cei care sunt acuzati ca sunt sorosisti dar de fapt se intampla doua lucruri: unii o fac din reflex, ca daca Soros era bun in anii 90 o fi bun si acum si restul din interes personal, caci banii nu au miros si creditele lor au rate care trebuie platite.

Cum spuneam, cea care a fondat Fundatia Soros in Romania este consiliera pentru Iohannis. Puterea politica o detine stanga noastra iar, vezi Doamne, opozitia este plina de marionete ale lui Soros care si el tot stanga e, numai ca e un fel mai curvesc despre care romanii inca nu prea au habar.

Suna rau? Da, e rau. Rau de tot. Ce dracu mai cauta Iohannis cu consilier om de-al lui Soros cand presedinte peste 10 zile va fi Trump?

Niciun comentariu: