sâmbătă, 25 februarie 2017

Romanii nu inteleg ce se intampla in SUA

De ce au dificultati romanii in a intelege ce se intampla in SUA in lupta dintre Trump si propagandistii din presa? Pentru ca exact asta este definitia manipularii: sa influentezi un om fara sa isi dea seama pentru a face ceva impotriva interesului lui. Fundamentala este sintagma "fara sa isi dea seama". Daca propagandistii ar spune sus si tare "Hei, vedeti ca noi acum o sa va mintim, o sa va dam niste informatii false, tendentioase" credeti ca ar avea vreun efect?...

Sa luam un exemplu ipotetic: un strain decide sa se mute in Romania si incepe sa se uite la televizor. Primul canal cu care intra in contact este Antena 3 si acolo vede de dimineata pana seara ce mare om de stat este Dan Voiculescu, ce mare om de cultura, ce far calauzitor in aceste vremuri tulburi ale democratiei iliberale. Strainului nostru instinctual ii vine in minte asa "Mai, omul asta Voiculescu este in puscarie deci trebuie sa fi facut el ceva". Problema este insa ca ulterior vede tot la Antena 3 ca vine un fost prim ministru (care, poate nu stie, dar a fost si el in puscarie) si il lauda si el pe Voiculescu. Apoi vine un mare academician de renume mondial care ii ridica osanale. Apoi vine Beyonce, vine Madonna, vine Jay Z si spun ca Dan Voiculescu este neprihanit, ca totul a fost politic si nedrept.

Ce credeti ca va intelege strainul nostru din toata treaba asta? Nu va intelege mare lucru dar cu siguranta va incepe sa aiba o nemultumire indreptata inspre acesti calai ai culturii si cinstei care sunt procurorii si judecatorii din Romania....... Intelegeti?!

In afara de cativa romani care au urmarit atent si au inteles ce se intampla in SUA, restul sunt complet habarnisti cand vine vorba despre starea de fapt din Statele Unite. Habar n-au care e Antena 3 a lor, care e Realitatea lor, care e Digi24-ul lor, etc. Tot ce stiu ei este ca "aia marii" au dreptate, aia marii fiind CNN, NYT, BBC, The Guardian, etc.

Sunt mari deci trebuie sa aiba dreptate, nu? Si uite asa, cum toti spun acelasi lucru si anume ca Trump este canalia canaliilor, ca este sfarsitul democratiei, ca este un dictator, etc. romanii nostri incep sa creada asta, inclusiv jurnalisti apreciati care sunt apreciati deci trebuie sa aiba dreptate, nu?

O lume intreaga a fost spalata pe creier de aceste institutii de propaganda (CNN, NYT, BBC, The Guardian si multi altii) si acum traim intr-o realitate paralela.....daca putem spune asa. E ca si cand toata lumea spune ca cerul este rosu cand de fapt e limpede ca e albastru dar....na.....daca spune CNN atunci cine suntem noi sa ne impotrivim? Este limpede ca pana acum am fost prosti si nu am stiut niciunii ca de fapt cerul este rosu....

Niciun comentariu: