miercuri, 12 aprilie 2017

Cum va incepe criza economica


Stiti cum va fi? Vor crea o intreaga naratiune in jurul Siriei si Coreei de Nord incat dupa ce va incepe criza economica globala unii oameni, buni la suflet, isi vor spune in mintea lor asa: "Iti dai seama ce chestie? Daca am fi putut evita cumva prostiile astea cu Siria si Coreea de Nord atunci nu am fi avut aceasta criza, am fi putut continua bunastarea si cresterea. Ce pacat! Daca Kim Jong Un si Bashar al Assad ar fi stat pe fundul lor ce bine ar fi fost acum!"

...dar asta va fi doar naratiunea pentru public. Xi Jinping nu va accepta nici in ruptul capului sa recunoasca faptul ca China are mari probleme economice, ca de-abia mai reusesc sa ascunda sub pres toate problemele structurale pe care le au. Asa ca, impreuna cu americanii, vor crea aceasta poveste pentru a le salva onoarea chinezilor: "Sigur, toate lucrurile mergeau bine cu China dar, dupa cum puteti vedea, faptul ca suntem vecini cu Coreea de Nord si toata aceasta tensiune in regiune a indus neincredere in piete si nu mai putem sa tinem lucrurile sub control".

Atunci va incepe cu adevarat criza si toti scheletii din dulapul economic al Chinei vor fi devoalati. Atunci va fi ultima faza a crizei care a inceput in 2008, se vor corecta dezechilibrele induse de tiparirea a miliarde si miliarde de dolari.

Niciun comentariu: