luni, 10 aprilie 2017

Urmatoarea criza economica globala


Cand va veni urmatoarea criza economica globala?

Avand in vedere ca Trump si Xi Jinping au spus ca au nu stiu ce plan de 100 de zile de imbunatatire a relatiilor comerciale intre cele doua tari putem presupune ca deocamdata nu se va intampla nimic. Apoi va veni vara, traderii o sa isi mai ia concedii, activitatea va fi mai slaba dar din toamna incolo oricand s-ar putea intampla.

O speculatie: Kim Jong Un mai face vreun test cu o racheta balistica si americanii intervin in forta bombardand infrastructurile nord coreene care tin de capacitatile nucleare. Cum ar evolua asa ceva nu e clar dar e limpede ca Coreea de Nord nu ar avea nicio sansa impotriva SUA, Japonia, Coreea de Sud si China. Vor fi ceva tensiuni, suficient de multe incat pietele sa inceapa sa fie nervoase, sa inceapa sa scada si apoi baietii sub pretextul conflictului din Coreea de Nord vor incepe sa vanda si vor imprima incetul cu incetul panica in piete si de acolo va incepe ajustarea.

Sau poate ca va fi si mai simplu: o sa se declanseze o vanzare sustinuta de actiuni pe piata din China, cum s-a intamplat la inceputul anului si anul trecut si de data asta nu se va mai opri decat cand ajustarea va fi completa.

Niciun comentariu: