joi, 1 iunie 2017

Mandru ca sunt roman

Hai sa va dau un motiv pentru care merita sa fim mandri ca suntem romani.

Partidul comunist in Romania a fost interzis in feluritele lui forme incepand cu anii '20, multi lideri au fost bagati in puscarii. Gheorghiu Dej de exemplu a iesit din inchisoare de-abia in 1944.

Mai exact, un citat de pe Wikipedia: "Totuși, politicienii vremii, luați prin surprindere de succesul comuniștilor, au invocat niște vicii de procedură pentru a-i invalida în bloc pe toți cei cinci deputați comuniști (singurii care s-au opus acestui act au fost parlamentarii social-democrați) și apoi, după grevele de la Grivița din februarie 1933, BMT a fost interzis."

Politicienii romani ai vremii au avut suficienta viziune pentru a intelege cat de daunator este comunismul si au facut tot ce au putut pentru a il opri sa se dezvolte. Din pacate deznodamantul celui de al doilea razboi mondial a fost de asa natura incat nu am putut scapa de comunism. Oricum, romanii au avut suficient fler ca sa se lupte la inceput cu el.

Haideti sa nu dezamagim, noi, romanii de azi. Haideti sa nu lasam comunismul 2.0 (progresismul corectitudinii politice) sa isi faca de cap cu tara noastra.

Niciun comentariu: