miercuri, 13 septembrie 2017

De ce corporatiile sunt de stanga?


Ma tot intrebam de ce corporatii gen Google, Facebook, Amazon si altele sustin tot felul de miscari de stanga si adopta un discurs mai socialist, gen venitul universal, demonizarea rasei albe, sustinerea LGBT, etc.

Raspunsul il putem gasi daca ne uitam la o stire recenta. Se pare ca Rusia ar fi cheltuit 100.000 de dolari in timpul campaniei electorale din SUA din 2016 pentru a disemina pe Facebook tot felul de mesaje menite sa creeze falii in societate (feminism, black vs white, hetero vs gay, etc.) Care era interesul Rusiei sa faca asa ceva? O societate divizata este una mai slaba, care nu isi poate coagula energiile spre niste scopuri precise ci sfarseste invariabil in a se certa pe tot felul de subiecte sterile. O societate divizata este o societate care nici nu poate ataca, nici nu se poate apara.

Acelasi lucru il urmaresc si aceste corporatii. De ce? Tendinta lor naturala este sa obtina o pozitie de monopol si apoi sa faca orice pentru a mentine monopolul. O societate divizata nu se poate organiza astfel incat prin intermediul politicienilor sa dea niste legi mai dure anti-monopol deci exact asta urmaresc corporatiile. Din acest punct de vedere, Rusia si corporatiile americane adopta aceeasi strategie. Ciudat, nu? Unii sunt dusmani si unii ar trebui cica sa fie prieteni.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Tualai ce basini ai tras in articolul asta. Iti recomand sa mai citesti niste zeci de carti related ca sa fii mai putin penibil.