luni, 9 octombrie 2017

Iohannis nu exista


Eu nu inteleg ce este in capul lui Iohannis. Ma sperie pur si simplu absenta lui totala din spatiul public pentru ca arata ca omul asta nu intelege pe ce lume traieste. Ok, sa presupunem ca strategia lui este sa se dea la fund o perioada ca sa lase PSD-ul sa se erodeze singur la guvernare. Sigur, poate fi o strategie valida dar asta poate functiona doar daca tabara cealalta ramane vizibila astfel ca oamenii au cu ce sa compare "raul" intruchipat de PSD.

Ce se intampla in realitate? PSD-ul face ce stie el sa faca si restul nu exista. Iohannis este complet absent, PNL, in afara de niste postari ale lui Ludovic Orban pe Facebook, este absent, USR in afara de micul scandal cu Gotiu si Palada nu exista.

Ce intelege din asta omul de rand? Intelege ca PSD-ul face ce vrea si ca ceilalti sunt sau prea lasi sa se opuna sau nu ii intereseaza sau, mai rau, profita si ei cum pot. Ce va rezulta de aici? Oamenii se vor indeparta si mai mult de politica si viata sociala, altii vor pleca din tara mai usor.

Cum crede Iohannis ca poate iesi victorios din treaba asta? Dupa o absenta atat de indelungata din spatiul public oamenii vor uita de el. Ochii care nu se vad se uita. Cand o sa incerce sa reintre in prim plan va fi ca si cand un prieten din scoala generala pe care nu l-ai mai vazut de atunci te abordeaza la 60 de ani si se comporta de parca ieri va jucati impreuna in curtea scolii.

Mi-l si imaginez pe Iohannis cum se vede un mare strateg zicandu-si "Lasa ca o sa revin in forta. Vorbesc cu Liviu sa faca cumva sa ma suspende din functie si oamenii o sa se indigneze si o sa pice referendumul si o sa ma primeasca toti din nou in viata lor ca si cand nimic nu s-a intamplat"... Vai de capul lui...

Niciun comentariu: