duminică, 15 octombrie 2017

Linistea de dinaintea furtunii

As vrea sa va atrag atentia asupra unui lucru. Uitati-va un pic in jurul nostru, nu vi se pare ciudata linistea asta care a cuprins lumea? Sigur, mai sunt tot felul de mici agitatii pe ici pe colo dar pare ca lucrurile s-au linistit foarte mult. Isteria feministo-progresista enorma indusa la nivel global de propaganda lui Hillary s-a mai potolit, rusii parca au lasat-o mai moale cu comportamentul lor de derbedei, chiar si Coreea de Nord in afara de niste mici cutremure nu a mai facut scandal. Intrebarea se pune: ce concluzii se pot trage din aceasta liniste? Liniste de dinaintea furtunii, desigur.

Concluzia evidenta este ca lumea de la sine are destule resurse de echilibru. Pe oameni in principiu ii intereseaza bunastarea proprie, familia, micul lor univers in care isi doresc bine pentru ei si apropiati. Din pacate insa, linistea asta nu poate dainui pentru ca intotdeauna vor exista interese care sa pompeze resurse de toate felurile pentru a atinge niste obiective. Vedeti? Feministele de la sine nu prea au forta sa faca scandal la nivel planetar. Cand in spatele lor insa se aduna o forta financiara imensa atunci repede se activeaza si ele. Nimeni nu prea vrea sa participe la proteste pentru niste idei vadit anarhiste si care cauta sa induca isterie in masa. Cand insa vine cineva cu bani, intotdeauna se vor gasi oameni care nu au cum sa isi castige existenta prin forte proprii asa ca se dedau la tot felul de actiuni reprobabile pentru speranta ca vor reusi sa iasa din saracie.

Asta e lumea. Intotdeauna va fi cineva care sa atace linistea pentru ca nu ii convine status quo-ul sau, cum e cazul americanilor, le convine status quo-ul dar nu le convine faptul ca stiu ca acesta se va schimba si atunci cauta sa conduca jocul astfel incat sa isi pastreze intaietatea si in noua configuratie a lumii.

Niciun comentariu: