luni, 11 decembrie 2017

Despre urmatorul presedinte

Mergand un pic pe firul ideii mi-am dat seama ca e posibil ca Iohannis sa fi castigat al doilea mandat de presedinte cam de pe acum.

Ce a fost mai greu a trecut si credeti-ma...nu i-a fost usor deloc. Am spus la putin timp dupa alegerile din 2016 ca Iohannis cand a vazut rezultatul trebuie sa se fi simtit ca un om care se trezeste ca a fost responsabil de un accident de masina in urma caruia a murit un om si intra in acea stare de soc in care pur si simplu nu ii vine sa creada. A dat-o in bara intr-un mare stil la alegerile parlamentare dar pana la urma, cu niste blaturi bine alese, a reusit sa se redreseze neasteptat de bine. L-a avut pe Dragnea sa ii tina spatele, facand ca un sinucigas politic toate nefacutele si torpilandu-si propriul partid in sondajele de opinie.

Iohannis a reusit deci sa treaca anul cu bine. Anul viitor va fi mult mai usor din punct de vedere politic. Dragnea va iesi cat de cat din schema si locul ii va fi luat de Tudose. Odata ce se va intampla asta, jocul e ca si terminat. Tudose va face tot ce ii cere sistemul, inclusiv cand va fi nevoie in timpul crizei economice care va veni sa taie si el niste salarii sa reechilibreze putin din acest punct de vedere balanta politica. De la anul nu doar PDL-ul va fi partidul care a taiat salariile ci si PSD-ul. Va fi deci o gura de aer extrem de proaspat pentru dreapta in Romania.

Deci anul viitor va trece relativ lejer pentru Iohannis si apoi in anul celalalt va fi deja an electoral, va fi presedinte al Consiliului European, nu va avea contracandidat serios.

Merita insa totusi sa nu trecem cu vederea un lucru sau mai bine spus...un om. Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea este unul dintre cei mai mari politicieni pe care i-a avut Romania ultimilor ani. Este atat de bun incat intr-o competitie directa cu Iohannis l-ar fi anihilat fara nicio problema. Este atat de bun incat i-ar putea pune probleme chiar si lui Basescu. A facut atatea nebunii de nu iti vine sa crezi si inca sta bine. Vedeti cum sta ascuns de ceva timp, a luat o pauza de expunere, daca ar reveni si ar fi lasat, cu niste ghidusii de PR ar fi din nou sus in sondaje. Dragnea este un fel de Basescu. Este foarte periculos pentru Iohannis, tocmai de aia l-a adus aici unde este, printre alte motive. Sigur, Dragnea e un mafiot. Un hot cum rar s-a mai vazut dar asta nu e un lucru rau cand activezi in lumea in care activeaza el...a puterii. Acolo nu conteaza daca furi, atata timp cat poti fi util pentru a indeplini anumite sarcini politice foarte dificile pe care altii cu greu le-ar putea duce.

Revenind, Iohannis are sanse sa castige al doilea mandat. Timpul lucreaza in favoarea lui, faza asta cu legile anti justitie este in favoarea lui, criza economica de la anul va fi in favoarea lui pentru ca o va deconta PSD-ul prin Tudose.

Niciun comentariu: