duminică, 3 decembrie 2017

Canalia Iuliu Maniu

Iuliu Maniu este responsabil pentru aducerea Miscarii legionare (miscare extremista violenta sustinuta de Hitler) in prim planul politicii din Romania. Maniu semnase un pact de neagresiune cu acestia la alegerile din 1937. Pentru el era mai important sa dea in liberali si in rege decat sa lupte impotriva violentelor legionarilor! Astfel, liberalii au obtinut 37%, taranistii 20%, legionarii 15%. Mizerabil! S-a aliat cu criminalii ca sa isi atace adversarii politici. Mai multe detalii puteti gasi aici.

Un derbedeu politic acest Iuliu Maniu!

În momentul procesului din mai 1938 împotriva lui Corneliu Zelea Codreanu, căpitanul Mişcării Legionare, fruntaşul naţional-ţărănist i-a luat apărarea, iar când acesta a fost asasinat în noaptea de 29/30 noiembrie, Maniu a cerut „pedepsirea guvernului asasin”

Faţă de asasinarea lui Armand Călinescu din 21 septembrie 1939, nu a luat atitudine, dar când a aflat de cruntele represiuni ale autorităţilor a adresat regelui un memoriu prin care „cerea sancţionarea celor vinovaţi”. Mai multe detalii aici.

Tineti minte ce zicea ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, inainte de parasirea Romaniei in 1941: "...Totuşi, nu există nimeni care ar putea să conducă o mişcare patriotică, astfel că, în prezent, situaţia este MANIU sau nimic".

Englezii stiau ce canalie este Iuliu Maniu, cum era capabil sa faca orice compromis pentru putere, inclusiv sa se alieze cu legionarii.....dar altul mai bun nu aveau. Erau nevoiti sa il sustina pe Maniu. Gasiti aici citatul respectiv.

Carol al II-lea incerca sa scape tara de legionari si Iuliu Maniu dadea in rege si le lua apararea acestora... Incredibil! Iar acum noi avem ditamai statuia lui Iuliu Maniu in Piata Revolutiei ca simbol anticomunist.....el care a fost aliat cu legionarii... Ce sa mai zici?...

Niciun comentariu: