duminică, 18 februarie 2018

Despre importanta crestinismului

De ce cultura occidentala este cea mai buna? Pentru ca ea este singura care a avut caracteristicile ce i-au permis sa cucereasca lumea. In epoca in care Cristofor Columb cauta rute mai scurte catre India chinezii aveau o flota imensa, cu niste corabii mult mai mari decat ale europenilor. Diferenta e ca europenii au continuat sa exploreze in timp ce chinezii, din cauze ideologice, s-au retras pe continent asa ca cel mai mare imperiu din istorie a ajuns sa fie european si nu chinez.

Occidentul a dat filozofia, muzica, artele, revolutia stiintifica care a adus revolutie pe toate planurile, inclusiv (sau mai ales) economic. Intrebarea atunci se pune: ce anume a facut occidentul sa se dezvolte atat de mult?

Raspunsul este simplu: crestinismul. Crestinismul a fost o religie care a permis, in modul ei, gandirea libera, stiinta, filozofia si tot ce vedem in jurul nostru. Cand Descartes, Newton si altii isi faceau rationamentele si cercetarile ei cautau sa descopere cum anume a reusit Dumnezeu sa creeze aceasta minunatie care este lumea in care traim. Atat timp cat aveau aceasta abordare, biserica era multumita, considera ca nu ii este stirbita autoritatea si credinta oamenilor ramane intacta. Aceasta este libertatea de gandire care a permis occidentului sa devina cea mai importanta cultura din istorie. Daca nu ar fi existat aceasta libertate acum eram si noi ca lumea araba sau ca Africa.

In concluzie, celor care in zilele noastre ataca crestinismul, il iau la misto si se mandresc cu ateismul lor, le spun un lucru: nu trebuie sa fii un om credincios ca sa intelegi cat de valoros este crestinismul si ce important este pentru identitatea occidentului. Acesti teribilisti ar face bine sa o lase mai moale cu progresismul lor lipsit de viziune si directie si sa inteleaga ca prin inconstienta lor submineaza esenta culturii noastre!

Un comentariu:

Unknown spunea...

Try this :
https://www.amazon.com/Guns-Germs-Steel-Fates-Societies-ebook/dp/B06X1CT33R/ref=mt_kindle?_encoding=UTF8&me=