duminică, 13 mai 2018

Iohannis si-a tradat electoratul

Iohannis si-a tradat electoratul. Este tot mai limpede vazand evenimentele legate de mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ca Iohannis si Dragnea au cazut la o intelegere: Iohannis joaca partida pro-europeana iar Dragnea partida pro-americana. Astfel, Iohannis isi atrage bunavointa liderilor europeni ceea ce ii va mari sansele de a obtine locul de presedinte al Consiliului European. In acest timp, Dragnea isi asigura bunavointa lui Trump si supravietuirea politica. De ce si-a tradat Iohannis electoratul? Pai foarte simplu: PNL-ul unde este in toata aceasta ecuatie? In momentul in care Iohannis a renuntat la discursul pro-american si-a urmarit practic exclusiv interesul lui personal, lasand partidul care l-a facut presedinte cu fundul in balta. Daca PSD-ul va prelua relatia cu americanii iar partidul lui Ciolos va prelua pro-europenismul viitorului presedinte al Consiliului European care va fi Iohannis, PNL-ului ce ii va mai ramane?

Iohannis ne-a abandonat PSD-ului in timp ce PNL-ul este in degringolada doctrinara (batandu-si joc de sustinatorii familiei traditionale prin Cristian Paun si prin dorinta de a-i amenda pe cei care interzic femeilor sa alapteze in public prin Ovidiu Raetchi...)

In sfarsit am inteles care e faza cu partidul lui Ciolos: este modul prin care Iohannis santajeaza PNL-ul. Iohannis a lasat la Dragnea partida pro-americana. Daca PNL-ul nu il sustine pe Iohannis atunci va renunta la ei si va merge cu partidul lui Ciolos. Din moment ce va ajunge presedinte al Consiliului European este clar ca partida pro-europeana va ramane polarizata in jurul lui Iohannis iar in acest caz PNL-ul va ramane pe din afara marilor dosare internationale. Partidul lui Ciolos este modul prin care Iohannis tine PNL-ul captiv...

Niciun comentariu: