duminică, 13 mai 2018

Noua ce ne iese ca suntem in UE?

Ce a trebuit sa facem ca sa intram in UE? Am vandut BCR-ul, am acceptat taxa de prima inmatriculare pentru ca 10 ani sa le cumparam masinile lor noi (daca le luam pe cele vechi nu le sustineam industria auto), am acceptat sa nu construim autostrada peste munti si altele (caci altfel chiar nu imi pot imagina cum e posibil asa ceva, ca dupa atatia ani inca sa nu se fi finalizat macar autostrada Nadlac - Sibiu), am acceptat sa nu avem acces pe piata muncii in toata UE decat dupa un numar de ani, am fost opriti de a intra in spatiul Schengen desi indeplineam conditiile tehnice. Ce am primit in schimb? Niste fonduri europene pe care acum vor sa ni le taie. Altceva ce am mai primit? Acces la piata unica?! Mai bine zis, au primit ei dreptul sa ne tina la respect cu productivitatea si tehnologia lor mult peste ale noastre.

La ce ne ajuta deci aceasta UE? Ca ne lasa sa calatorim fara buletin? Mare branza....e in interesul lor sa ne ia banii pe turism......

In rest, ne trag de urechi ca nu primim musulmani si fac pe superiorii ca nu vrem toate balivernele lor politically correct.

Deci? Care este avantajul apartenentei la UE?

Niciun comentariu: