miercuri, 20 iunie 2018

Mizeria cu Maniu responsabil pentru Unire

Ce unire a facut Iuliu Maniu? De unde mizeria asta ca el ar fi fost responsabil pentru unire? Cum e posibil ca o asa enormitate sa fie propagata chiar si astazi?

Cum poate sustine cineva ca Iuliu Maniu a facut Unirea cand de fapt datorita indraznelii lui Bratianu am ajuns sa avem tot ce avem astazi? Marile puteri impusesera Romaniei la data de 13 noiembrie 1918 sa dobandeasca teritoriul din Transilvania pana la Mures si atat. Satu Mare, Oradea si Arad nu intrau in ce i se oferea Romaniei. Bratianu nu a vrut si, folosindu-se de un atac al ungurilor pe care l-au respins, sub pretextul unui contraatac, in 16 aprilie 1919 romanii au trecut de Apuseni, inaintand spre vest pentru a impune o granita pe Tisa unde au si ajuns. Cand ungurii au atacat din nou la 20 iulie 1919, armata romana a trecut Tisa si s-a indreptat spre Budapesta pe care au si ocupat-o. In cele din urma, dupa alte evenimente si negocieri intre Marile Puteri si Bratianu (el insusi sau interpusi) Romania a obtinut la tratatul de la Trianon in 4 iunie 1920 Transilvania pe care o avem azi.

Unde este deci contributia lui Maniu la Unire? Partidul National Roman din Transilvania isi reluase activitatea in decembrie 1917 si pana in toamna lui 1918 n-au realizat nimic vizibil. Ce au facut deci? Au organizat o mare adunare la Alba Iulia in 1 decembrie 1918 (Romania a recunoscut Unirea in 11 decembrie 1918) si au infiintat un Consiliu Dirigent la Sibiu....Atat!

Ce a facut deci Maniu de il lauda atata lumea si il ridica in slavi? Daca nu era curajul lui Ionel Bratianu astazi nu am fi avut Satu Mare, Oradea si Arad. Poate am fi avut si mai putin de atat. Ce tara avem, va dati seama?!?! Romanii nu isi stiu propria istorie.

Toata lumea il pupa in fund pe Iuliu Maniu si nu stie nimeni de realizarile lui Ionel Bratianu. O rusine!!!!!

Niciun comentariu: