joi, 23 august 2018

Carmen Dan a facut abuz in serviciu

Mi se pare ca nu s-a explicat suficient de bine in articolele jurnalistilor de ce faptul ca ministrul de interne Carmen Dan nu a convocat centrul acela special de operatiuni pe 10 august este un abuz in serviciu. La cum sunt prezentate lucrurile, se poate crede ca acel Centru de decizie este o institutie pe care ministrul o convoaca daca i se pare lui ca VA FI o problema in viitor. Daca nu vede niciun pericol, poate sa zica linistit “pas”... Aici este cheia de fapt. O astfel de institutie nu poate functiona in acest mod caci astfel ar fi pur si simplu irelevanta. Nu poti sti niciodata in avans ce se va intampla.

E ca si cand tu stii ca va fi un protest, analizezi informatiile disponibile, ti se pare ca nu va fi nicio problema asa ca nu convoci niciun centru. Pe la ora 1 noaptea, niste protestatari declanseaza niste bombe de mare tonaj in piata, omoara sute de oameni, avariaza grav cladirea guvernului.....ei ce sa vezi? Centrul de decizie ramane neconvocat caci asta este: daca s-ar fi stiut de dinainte ca va fi dezastru atunci s-ar fi convocat, nu s-a stiut....ce sa-i faci? Toata situatia ramane in seama sefului de tura de la jandarmi si a grasului de la politie care s-a nimerit sa fie pe acolo prin piata.......

Nu merge asa.

Centrul ala operational se convoaca imediat ce sunt probleme serioase care necesita analiza si decizii la fel de serioase. Daca ma intrebati pe mine, trebuia convocat inainte sa se dea primele gaze lacrimogene, adica pe la ora 17. Eu nu tin minte ultima data cand s-au dat gaze lacrimogene la un protest la ora aia. S-au mai dat gaze lacrimogene atunci in 2017 dar doar dupa ce incepusera deja huliganii sa faca violente. Acum nici vorba de asa ceva. Erau femei cu copii in marsupiu prin public, oameni simpli veniti la protest.

Neconvocarea acelui centru operational este dovada clara ca totul a fost premeditat, ca s-a urmarit crearea unei situatii care sa duca la violente, dispersarea multimii, decredibilizarea protestului.

Abuz in serviciu se numeste.

Niciun comentariu: