marți, 25 septembrie 2018

Antena 3 are dreptate

Foarte interesant cum s-au inversat lucrurile. Cu cata scarba mai vorbeau oamenii care erau de partea statului de drept (si inca o mai fac) despre cei care se uita la Antena 3. "Niste animale, niste nebuni, niste analfabeti, niste spalati pe creier, niste primitivi. Noi, cei care ne uitam la Realitatea si Digi, noi in schimb suntem virtuosi si avem capacitatea sa intelegem binele si sa stim ce e bine pentru noi si pentru tara."

Asa au evoluat lucrurile intr-un hal incat s-au inversat de tot taberele. Cei care se uita acum la Antena 3 ar fi indreptatiti sa spuna despre cei care se uita la Realitatea "Uita-te si la aia ce spalati pe creier sunt, ce limitati".

Ce s-a intamplat? Acum putem avea imaginea de ansamblu pe ultimii 14 ani. Basescu ajuns presedinte a fost pus in fata unei opozitii formidabile, aproape toate institutiile erau impotriva lui, raspundeau la comenzile PSD-ului. Pe langa asta, societatea si economia erau oligarhizate, Romania fiind a doua cea mai oligarhizata tara fosta comunista dupa Rusia. Erau peste tot niste retele de jos de la infractori pana sus la politicieni si fosti securisti care controlau toate aspectele vietii in Romania.

Solutia pe care a gasit-o Basescu a fost sa creeze aceste protocoale secrete intre SRI si DNA, SRI si ICCJ. Incetul cu incetul au inceput sa sparga acest monopol de putere securist. I-au bagat in puscarii pe multi, au destructurat pur si simplu vechea ordine a oligarhilor.

Ce spunea Antena 3 atunci? Ei spuneau adevarul si atunci: ca justitia face abuzuri. Lor nu le convenea asta. Noua in schimb ne convenea de minune ca justitia facea acele abuzuri pentru ca altfel nu ar fi avut cum sa ii prinda pe mafioti.

Ei bine, diferenta fata de atunci este ca acum, o data ce au fost destructurate aceste retele, e de dorit ca justitia sa fie reformata astfel incat sa nu mai faca abuzurile pe care le-a facut si in trecut. Problema este ca sistemul nu vrea asta. Vrea sa ramana la butoane, vrea sa isi pastreze influenta si puterea astfel ca si-a activat toate retelele de acoperiti, jurnalisti, lideri de opinie, etc. si spala pe creier populatia din greu. Desi Basescu ne-a avertizat despre aceste riscuri inainte de finalul mandatului, canalia de Iohannis cand a ajuns la Cotroceni a preluat din mers sistemul si l-a folosit in scopuri pur politice. Daca Basescu a fost indreptatit sa faca ce a facut, Iohannis a ales sa ne tina pe toti captivi ai acestui sistem odios.

Astfel, Antena 3 care si-a pastrat acelasi discurs a ajuns acum de este in tabara "buna", pro-cetateni iar elitistii de pana mai ieri, cei care au ajuns la intelegerea ultima a lumii, cei care au monopolizat binele in spatiul public au fost lasati in ofsaid si acum se fac de ras in ultimul hal fata de cei care au ochi sa vada. Uitati-va si voi si o sa ii vedeti in toata splendoarea lor de snobi care le stiu pe toate, care au ajuns buricul pamantului si nimeni nu poate avea dreptate ca ei.

Antena 3 a ajuns intr-un final sa aiba dreptate.

Niciun comentariu: