sâmbătă, 15 septembrie 2018

Despre casatoria gay si muzee

Sa zicem ca o persoana inca de la nastere este paralizata de la brau in jos. Inaintand in varsta a facut o pasiune pentru muzee de toate felurile. Problema este ca multe muzee au scari foarte multe si mari si asta face imposibil pentru persoana respectiva sa viziteze unele dintre ele. Care este solutia la aceasta problema?

Pai primul lucru care iti vine in minte este sa schimbi legea de functionare a muzeelor ca sa se includa in obiectele de activitate si tratamentele paleative pentru paralizati. Astfel acesti oameni pot merge la muzee oricand isi doresc. Foarte logic, nu?

Nu. Evident ca solutia cea mai buna este sa ceri ca aceste institutii sa faca scari rulante sau lifturi pentru a-i ajuta pe cei paralizati. Toata lumea e de acord cu asta, toata lumea e fericita. Nimeni nu trebuie sa ajunga sa vada Mona Lisa printre paturi de spital.

La fel este si cu familia traditionala. Homosexualii, din diverse motive fiziologico-genetice, au ajuns sa aiba aceasta orientare sexuala. Nu e o problema, nu e niciun motiv de rusine. Este o diferenta a lor fata de majoritate si atata tot. Asa stand lucrurile, adoptand o legislatie care permite parteneriatul civil intre homosexuali le ofera acestora posibilitatea sa beneficieze de toate drepturile de care beneficiaza si heterosexualii prin casatorie. Ce sens are atunci sa desfiintezi conceptul de familie traditionala pentru a obtine ceva ce se poate obtine si altfel?

P.S. Eu o sa votez la referendum pentru schimbarea articolului din Constitutie care defineste familia pentru a include explicit ca familia este alcatuita dintr-un barbat si o femeie.

Niciun comentariu: