vineri, 14 septembrie 2018

Dragnea e baiat bun

Ce nu se intelege prea bine pentru ca s-a incercat sa se ascunda: Dragnea a fost si probabil inca este un baiat bun, de-al nostru, fara ironie si ghilimele.

Ca sa explic de ce zic asta trebuie sa ne gandim la Florian Coldea. El este cel care cand s-a retras de la conducerea SRI a vorbit despre sutele de operatiuni incheiate cu succes. Tinta finala a multor dintre aceste operatiuni a fost destructurarea mafiei politice care tinea captiva tara de 15-20 de ani. Una dintre cele mai importante operatiuni a fost scoaterea PSD-ului din zodia Iliescu si a coruptiei generalizate si punerea lui sub control. Si aceasta operatiune a fost de succes si rezultatul a fost ca Dragnea a devenit presedintele PSD.

Nu mergea Coldea la petreceri unde se taia porcul de catre Dragnea daca nu il credea om de incredere. Daca Coldea il considera pe Dragnea om de incredere inseamna ca si noi putem sa il consideram om de incredere.

Sigur...pesedistii nu sunt prosti si mai sunt si niste mafioti infractori majoritatea dintre ei. Astfel, Dragnea nu a putut fi un sfintisor la conducerea PSD-ului si nici nu a fost. A taiat si a spanzurat acolo. Trebuia sa fie asa altfel nu avea autoritate in fata membrilor de partid. Acum i se apropie sfarsitul misiunii. Eu am vazut de-a lungul timpului niste semne bune de la Dragnea deci am destul de multa incredere ca succesorul lui va fi tot o persoana cu care se va putea discuta.

E in interesul nostru, nu de alta.

Ramane de vazut totusi ce s-a intamplat pe 10 august. Nu stiu cum sa va spun dar si asta poate fi o treaba buna facuta de Dragnea, in interesul nostru: punandu-i pe sefii din MAI, de la jandarmerie sa faca ditamai abuzul i-a expus iar acum parchetul general poate sa ii ia si sa curete si acele institutii de mafie.

Nu va grabiti sa va bucurati ca scapam de Dragnea.

P.S. Oamenii nu inteleg asta dar misiunea lui Dragnea s-ar putea sa se termine tocmai pentru ca a iesit poza cu el si cu Coldea. Oamenii de rand se bucura tamp ca Dragnea infiera statul paralel si acum a fost dat de gol si se dovedeste ca a mintit.

Mafiotii din PSD insa vad altceva la acea poza. Vad un om care a colaborat cu sistemul si nu mai pot avea incredere in el sa ii conduca pentru ca ei sunt niste infractori si tot ce vor e sa scape de puscarie iar acum stiu ca nu vor obtine asta de la Dragnea.

Dragnea a fost tot timpul omul lui Coldea. Un asset extrem de valoros! Extrem de abil politic, aducea si bani prin Tel Drum, ce iti poti dori mai mult?

Coldea s-a retras in ianuarie 2017. Dragnea a mai rezistat inca aproape doi ani. A facut si treaba buna intre timp aducand PSD-ul la 25%. Baiat bun Dragnea!

Niciun comentariu: