joi, 20 septembrie 2018

Iohannis dictatorul

Ce s-a intamplat deci? Ca acum se poate vedea foarte bine: Iohannis de cand a ajuns la Cotroceni tot ce a urmarit a fost sa obtina puterea. A urmat asa, in ordine cronologica: a dat in Basescu, a dat in Blaga, a dat in Ghita, a dat in Coldea, a dat in Kovesi si a dat de ceva timp in Dragnea.

In Basescu a dat dand in Elena Udrea.
In Ghita a dat neacceptand sa ii rezolve dosarele in instanta. Cand Ghita a vazut asta s-a dus la Coldea sa ii ceara ajutor. Coldea a vorbit cu Iohannis dar Iohannis nu a vrut sa faca nimic. Ghita vazand asta nu a mai prea avut ce sa faca asa ca a inceput sa dea in Coldea pe ideea "Daca nu m-ai ajutat cand te-am rugat acum vei fi obligat sa ma ajuti cand te santajez public". Si uite asa s-a facut o mica schema cu Serbia si Ghita a scapat.
A dat apoi in Coldea care desi nu fusese acuzat de nimic grav a plecat de la conducerea SRI.
In Kovesi a dat cum a prins ocazia. In loc sa lupte pentru ideea de independenta a procurorilor a revocat-o cum a prins momentul.

Ce nu pot intelege nicicum insa si asta arata cat de inabil este Iohannis: de ce naiba a dat in Blaga? Va dati seama cat de prost a fost? Se credea el mare si tare. "Hai ca o sa castig acum alegerile. Ce sens mai are sa il tin pe Blaga in coasta mea? Ii dau un sut si apoi ramane Alinuta mea acolo la PNL sa faca tot ce ii spun".

Si uite asa...a pierdut alegerile in cel mai dezastruos mod posibil. PSD-ul a facut aproape singur 50%.

Din 2016 incoace tot ce s-a intamplat a fost un balet in care Dragnea a incercat sa ii ramana in gratiile lui Iohannis iar acesta nu a incetat niciun moment sa caute sa obtina puterea. A pus tot timpul presiune pe Dragnea desi Dragnea era baiat bun (aduceti-va aminte ce grijuliu era cand se referea la Iohannis).

Si apoi a dat si in Dragnea cu a doua condamnare.

Pai sa nu-i iei procurorii lui Iohannis? Sa nu il bagi in p...a mamii lui?

Ce a crezut ca realizeaza? Ca sa obtina el toata puterea a ajuns de a pus statul asta in genunchi. Nu mai avem nimic. Nu mai avem lideri de rezerva, s-au erodat toti, poporul e nemultumit.

Dragnea sa ramana acolo la PSD cat mai poate. Dragnea impreuna cu cei din sistemul vechi au construit o noua Romanie, una in care justitia a curatat tot felul de retele mafiote si a devenit respectata de catre oameni. Iohannis ce a construit? Nimic. Tot ce face este sa se lupte pentru putere de cand a ajuns la Cotroceni. Nici macar strategia aia pe educatie pe care a promis-o nu a mai facut-o. A balmajit ceva cu plan de tara. S-a dus si aia. Ce politician e asta? Ce presedinte e asta?

Niciun comentariu: