joi, 27 septembrie 2018

PSD vs SRI

Ce se intampla? Vorbeam despre opozitia foarte puternica din partea PSD-ului pe care a intampinat-o Basescu cand a ajuns la Cotroceni. PSD-ul era extrem de puternic, bine racordat la informatii, resurse economice si politice. Basescu a decis sa foloseasca SRI-ul, singura institutie puternica aflata in subordinea lui ca sa lupte cu PSD-ul. Astfel s-au semnat acele protocoale in justitie, a facut dosare adversarilor politici pentru a-i scoate din joc. Sistemul a devenit atat de puternic si omniprezent incat l-au interceptat pe Tariceanu timp de 7 ani doar doar ii gasesc ceva ca sa il infunde.

Revenind la zilele noastre, chiar si dupa 14 ani, desi nu au mai avut acces la SRI dar au avut acces la guvernare destul de mult timp, PSD-ul a ramas foarte puternic. Atat de puternic incat este singurul partid in masura sa lupte cu SRI-ul si sa incerce sa opreasca tot felul de abuzuri care s-au intamplat si se mai intampla.

PNL-ul nu numai ca nu are nicio sansa dar nici nu ar avea vointa suficient de mare incat sa se opuna SRI-ului. Ei sunt dependenti de SRI, dependenti de presedintele pe care l-au avut in ultimii 14 ani (luam in calcul si PDL-ul care acum face parte din PNL).

Daca vrem o tara in care justitia sa nu mai faca tot felul de abuzuri cum a facut de exemplu cu Tariceanu si in care SRI-ul sa nu mai fie in tot si in toate atunci ar cam trebui sa sustinem pentru moment PSD-ul. Cu atat mai mult cu cat pare ca il au ca aliat pe Coldea care si stie suficient de multe lucruri cat sa ii ajute in aceasta lupta.

Niciun comentariu: