joi, 27 septembrie 2018

Statul paralel este SRI-ul!

Haideti sa va spun ce a facut SRI-ul din 2014 incoace. Cand a castigat Iohannis ei au trecut cu totul in barca lui, obisnuiti doar cu un presedinte puternic ca Basescu. Au mers pe mana lui cu totul pana in 2016. Dupa mine, momentul in care Iohannis i-a facut dosar lui Vasile Blaga in vara lui 2016 a fost cel in care a aparut prima ruptura. Ne putem astepta ca Florian Coldea nu a fost multumit cu modul in care a inteles Iohannis sa conduca tara facand dosar unui om de baza al lui asa ca in cateva luni lucrurile au luat o asa turnura incat PSD-ul a castigat alegerile la scor.

La inceputul lui 2017 Coldea a fost schimbat de la SRI. Iohannis si-a pus un fidel si lucrurile au mai mers o perioada. Cum Iohannis insa este un dezastru umblator, a mers din prostie in prostie pana cand probabil i-a exasperat de tot pe baietii din SRI. Acela e momentul in care au declansat atacul la Iohannis. Putem vedea asta din discursul securistilor Cristi Pantazi, Liviu Avram si altii. Au declansat la un moment dat un atac pe toate canalele, toata lumea il critica pe Iohannis, il distrugeau.

Au cazut la o intelegere si de atunci practic tara este condusa de SRI. Din fericire, exista o opozitie si ea este formata din....puterea...adica din coalitia PSD-ALDE care il are acum de partea lor si pe Coldea (vedeti postarile recente ale securistei Emilia Sercan despre doctoratul plagiat al lui Coldea).

Cum PNL-ul e pe nicaieri deocamdata, eu as inclina sa tin cu PSD-ul in aceasta lupta. Este inacceptabil ce se intampla, ca tara sa fie o lupta intre SRI si partidul de guvernamant iar asta se traduce prin incercari succesive ale serviciului de a opri reforma in justitie si a legilor sigurantei nationale.

Normal ca presedintele partidului de guvernamant nu are libertatea sa spuna tot ce vrea cum am eu aici pe blog. Era imposibil ca Dragnea sa spuna ca SRI-ul ii pune piedici. Cum ar fi sunat asa ceva? Ce ar fi zis aliatii cand ar fi vazut ca seful puterii ataca pe fata serviciul secret intern?

Asa ca au inventat sintagma “statul paralel”. Realitatea este ca acest stat paralel nu este nici pe departe atat de ocult. Statul paralel este SRI-ul!!!

Niciun comentariu: