miercuri, 24 octombrie 2018

De ce Dragnea e de partea buna a istoriei

Romania a fost a doua cea mai oligarhizata societate fosta comunista dupa Rusia. Asta inseamna ca o mana de oameni a preluat controlul total al resurselor economice ale tarii. Fosti securisti si fosti nomenclaturisti. Au facut tot ce au vrut atatia ani de zile...pana in 2004, cu ocazia revolutiei portocalii. Americanii s-au apucat de facut curatenie in regiune si l-au pus pe Basescu sa “deliver”. E interesant sa ma gandesc acum. Ce alegeri interesante au fost in 2004. Romanii au avut de ales intre nomenclatura si securisti, adica intre reprezentantii lor: Nastase si Basescu. Astea erau in continuare cele doua forte.

Basescu s-a apucat de lucru si a pus Securitatea la lucru. Au dat baietii in nomenclaturisti si in oligarhi din plin. I-au inecat in dosare. A ajuns Securitatea (SRI-ul) de avea inclusiv dreptul de urmarire penala in probleme de siguranta nationala...si cum in deciziile CSAT au inclus cam tot ce se putea include la pericole pentru siguranta nationala baietii s-au bagat peste tot.

Au facut dosare din greu. Atat de extins a fost fenomenul incat nomenclaturistii si unii securisti vechi se vedeau in pericol de a fi destructurati complet. Sigur, nici faptul ca li se faceau dosare din nimic nu le era indiferent. Asa ca au facut suspendarea lui Basescu din 2012. Au incalcat grosolan Constitutia dar pana la urma si Basescu si SRI o incalcau din greu. Nu cred ca este foarte constitutional sa faci dosare fara probe...

Basescu a ramas in functie, n-au putut sa il dea jos. Si cam asta a fost tot....pana in zilele noastre. De atunci sistemul acela creat de Basescu a controlat tot. Tantalaul de Iohannis a fost si el pe acolo...suficient de mult cat sa faca numai tampenii cat sa aduca lucrurile intr-un asemenea hal incat PNL-ul a facut non combat la alegerile parlamentare din 2016 ca sa castige PSD-ul o majoritate suficient de mare incat sa poata sa opreasca odata toata aceasta masinarie monstruoasa.

Odata ajuns la putere, Dragnea a inceput sa desfiinteze acest sistem abuziv. Ii urez mult succes in continuare, pe langa multele succese pe care le-a avut deja (scoaterea interceptarilor de la SRI, luarea procurorilor de la presedinte, legile justitiei). Mai sunt lucruri de facut. De exemplu, modernizarea legilor serviciilor secrete, legi vechi de pe vremea cand Romania devenea a doua cea mai oligarhizata societate fosta comunista dupa Rusia... Suntem insa pe drumul cel bun.

Niciun comentariu: