vineri, 9 noiembrie 2018

Nu avem dreapta de niciun fel

Sigur, Liviu Dragnea este un politician carismatic, este inteligent, are un stil interesant, e bun...dar cam atat. Imi place de el pentru ca ne va ajuta sa scapam de mizeria asta cu statul paralel care chiar exista si care a facut atatea abuzuri de nici nu ne putem imagina. Dincolo de asta insa Liviu Dragnea nu poate duce.

El nu este genul de om care sa creeze idei. El nu este genul deschizator de drumuri. El nu poate construi. Este exact ca Basescu. E foarte inteligent, intelege orice ii spui dar tocmai asta e problema: trebuie sa ii spui. Te duci la el cu niste strategii, le explici si este capabil sa ia decizia cea mai buna pentru situatia in care se afla. Problema lui e ca trebuie sa vina altii cu strategiile.

Oamenii astia nu stiu decat smechereala. In antiteza cu el, imi vine in minte Valeriu Stoica. Nu ai ce sa il compari pe Dragnea cu un politician ca Valeriu Stoica sau Ion Ratiu. Dragnea teoretic nici nu ar fi demn sa intre intr-o dezbatere cu un astfel de politician. El e bun la joc de glezne, la smecherii, la intepaturi. Cand e vorba insa de substanta Dragnea nu mai face fata.

Asta inseamna de fapt dreapta. Oamenii aceia care sunt atat de buni incat nu ai cum sa ii combati. Oamenii aceia care prin idei virtuoase si cinstite deschid un drum printre mormanul de politruci si politicieni dispusi sa tradeze in orice moment pe oricine ca sa obtina o functie.

Dreapta se vinde singura. Singura problema a dreptei este ca trebuie sa mai cocheteze cateodata si cu populismul ca sa faca fata in lupta politica cu stanga. In rest, dreapta castiga prin forta ideilor.

Ei bine, Romania nu mai are dreapta. Dreapta in Romania, pe langa ca nu are idei, bruma pe care totusi o are ii vine de la vreun amploaiat al lui Soros care e orice numai de dreapta nu.

Niciun comentariu: