vineri, 30 noiembrie 2018

Tineri spalati pe creier

Partizanatul politic din ultima perioada a inceput sa semene tot mai mult cu un cult, cu o secta. S-a ajuns atat de departe incat oamenii se comporta fata de partide la fel cum altii se comporta fata de credinta religioasa.

Exista CREDINTA si apoi vine restul. La fel cum credinciosii cred in Dumnezeu si pornind de la asta isi fundamenteaza toate concluziile, la fel si asa numitii tefelisti.

Ei pornesc de la doua axiome: Dragnea la puscarie si M..e PSD. Restul pur si simplu se potriveste de la sine....sau fac ei sa se potriveasca cumva. Este cu atat mai aberanta situatia cu cat multi dintre ei nici nu au prins anii 90 ca sa inteleaga despre ce e vorba. Un copil nascut in anul 2000 (cand a inceput un ciclu de crestere economica care a durat 8 ani) are astazi 18 ani. Cand a mers in clasa 1 intram in UE. E limpede ca nu au de unde sa stie de tunurile care s-au dat, de feelingul din societate de atunci, etc. Ei au preluat totul din auzite si, ca orice tanar care se respecta, au internalizat profund povestea pentru ca....doar asa e cool, nu? Asa fac si colegii lor de clasa deci asta e adevarul. Pai daca fac asta si colegii de clasa cum sa te pui sa faci altfel? E logic, nu?...

Atat de grava este situatia. Asa o “lucratura” buna a facut SRI-ul incat orice canal care ar putea sa le transmita vreo informatie care sa ii trezeasca e gata demonizat. Inchisi ermetic in propria bula se simt bine. Incep sa isi faca prieteni, merg impreuna la proteste. Va dati seama, daca mai trec multi ani asa unii isi vor fi petrecut anii facultatii si primii ani de dupa cu M..e PSD pe buze. O sa ajunga unii care se casatoresc mai repede sa scrie pe tortul de nunta M..e PSD...ca doar e cool, nu? Doar asta i-a unit.

Asta e situatia. O multime de oameni care traiesc intr-o lume paralela cu realitatea. O adunatura de experti in spalat creiere isi bat joc de copiii astia cu un cinism greu de imaginat.

In loc sa mearga la parada de ziua nationala o sa mearga sa protesteze in strada...

Si de ce toate astea? Pentru putere, evident. Puterea sistemului care nu se da dus. Acest “stat paralel”. La cate legi au incalcat si cate mizerii au facut (vedeti de exemplu cazul Cristinei Tarcea, presedinta ICCJ) ce conteaza pentru ei niste copii? Carne de tun...

Niciun comentariu: